Vi har travlt med at se på bolig…

Men coronavirus kan tvinge tempoet ned

12. marts 2020

FLEST FREMVISNINGER SIDEN ’07: Flere fremvisninger i alle dele af landet, men boligkøberne er kommet mest frem i skoene i Hovedstaden, Nordjylland og Midtjylland, viser indeks over fremvisninger i februar

Boligkøberne er usædvanligt aktive på boligjagten – både i forhold til årstiden og de seneste år på boligmarkedet.

Det dokumenterer seneste fremvisningsindeks fra home og Danske Bank, der er baseret på gennemførte boligfremvisninger i februar hos ejendomsmæglerne i hele home-kæden.

Regioner: Alle dele af landet går frem
Der er fremgang for villaerne og rækkehusene over en bred kam i hele landet – i alle regionerne er både måneds- og årsudviklingen i plus.

I Hovedstaden, Nordjylland og Midtjylland er der tale om to-cifrede stigninger i husfremvisningerne det seneste år.

"Sammenlignet med for et år siden er antallet af fremviste huse steget væsentligt på tværs af landet, med den største fremgang i København og i Nordjylland, og den mindste i Region Sjælland. Det understøtter billedet, som prisudviklingen tegner, med bredt funderet fremgang i langt det meste af landet," siger privatøkonom Louise Aggerstrøm i Danske Bank.

Landsplan: Ikke fremvist for så mange købere siden 2007
Det samlede antal fremvisninger, når man lægger huse, lejligheder og sommerhuse sammen, er det højeste siden 2007 – og der er flere årsager, forklarer home. 

”Et meget stærkt salg i 2019, absurd lave renter, godt med jobs og flere penge mellem hænderne i familierne. Det er en mikstur, der virker alle steder i landet,” siger Michael Dalsager, der er kommunikationskonsulent i home, og nævner, at flere fremvisninger er et tegn på flere handler.

Coronavirus kan skubbe fremvisninger
De kommende måneder er højtid for nye boliger til salg og bolighandler, men aflysninger kan ramme nogle fremvisninger og andre aftaler, hvis situationen omkring coronavirus forværres yderligere.

”Omfanget af fremvisninger kan selvfølgelig blive påvirket, hvis sygdommen rammer bredt – så ansatte og kunder i Home rammes af karantæner og sygdom og dermed må aflyse og skubbe fremvisninger til senere, ” siger Michael Dalsager i home:

”Vi møder vores kunder i private omgivelser eller i butikken – altså få mennesker samlet ad gangen – så vi forventer ikke, at sygdommen for alvor vil gøre folk nervøse for at tage på boligjagt. ”

Corona-alvoren har sendt boligrenten endnu længere ned, og de seneste rentefald er en hjælp for nuværende og nye boligejere her-og-nu, der kan købe mere bolig, fordi det bliver billigere at låne. Det er et plus. Omvendt kan det give usikkerhed for boligkøberne, hvis coronavirus bider sig fast i økonomien med utryghed og fyringer i kølvandet.

Sommerhuse kan få ekstra boost
Sommerhusene oplever den største fremgang i fremvisninger, priser og handler, viser tallene fra Home og Boligsiden – og interessen kan tilmed få ekstra løft de kommende måneder.

”Sommerhuset kan blive det sikre sommerferievalg for ekstra mange i år, især som lejet feriehus, men interessen for at købe kan sagtens få et ekstra boost af usikkerheden om corona, ” siger Michael Dalsager.

Især de sidste par år har sommerhussalget oplevet en voldsom opblomstring, fordi vores helårsboliger er steget i værdi, renten er lav og mulighederne for sommerhuskøb og -udlejning er blevet mere fordelagtige. Hele klimadebatten trækker også tingene i sommerhusets retning.

FAKTA: Fremvisninger 
I februar er der fremgang i fremvisninger, viser fremvisningsindekset fra home og Danske Bank. 3,3 % flere fremvisninger i villaer og rækkehusene, og dobbelt så stor fremgang for sommerhusene, nemlig 6,6 %. Lejlighederne har også lagt svaghedstegnene bag sig med et spring på 3,7 %.
Kilde: Fremvisningsindekset for februar fra home og Danske Bank


FAKTA: 5 årsager til at der er rift om boliger til salg

1) Mange vil købe et nyt hjem nu 
15 % af danskerne har planer om at købe bolig de næste måneder. Det er flere end for et år siden.
Kilde: home Køberbarometer 1. kvt. 2020 fra YouGov

2) De har stor appetit på bolig 
Ikke siden 2007 er der set så mange boligkøbere på fremvisning. Det varsler flere handler.
Kilde: Fremvisningsindeks fra home og Danske Bank, februar 2020

3) Folk sidder fornuftigt i det
Mange er i job - også i gode vellønnede jobs - og generelt har familierne flere penge mellem hænderne.
Kilde: Danske Bank m.fl.

4) Vi kan låne uhørt billigt til hus og lejlighed
Førstegangskøbere og erfarne boligejere kan bo trygt og billigt med fast rente på 0,5 % i 30 år eller FlexLån® til minusrenter.
Kilde: Realkredit Danmark, rd.dk

5) Stigende friværdier får os til at flytte
Alene det seneste år er boligpriserne steget med pæne procentsatser - det giver mulighed for at skifte og opgradere hjemmet for mange nuværende boligejere.

Kilde: home

Foto: Palle Skov


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!