Menu

Vær opmærksom på ny boligskat

VED KØB AF PROJEKTBOLIG: Det er mæglers ansvar at sikre, at alle oplysninger er til rådighed for køberne

15. marts 2019

Der er nye regler på vej for ejendomsbeskatning, og de træder i kraft ved indgangen til 2021.

De betyder blandt andet, at hvis du lige nu er på udkig efter en projektbolig, der skal stå færdig omkring 2021, skal du være ekstra opmærksom, skriver Politiken.

Det er nemlig helt afgørende, at du overtager din bolig inden 1. januar 2021, for det kan der for mange være en økonomisk fordel i.

Folketinget har nemlig i forbindelse omlægningen af boligskatterne valgt at indføre en skatterabat til dig, der ejer en bolig inden 2021. Så selv om din boligskat stiger i 2021 som følge af omlægningen til det nye boligskattesystem, så skal du ikke betale forhøjelsen.

Ifølge ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen, der er indehaver af 11 home-butikker i hovedstadsområdet samt en stor projektafdeling i København, sørger ejendomsmægleren for at oplyse grundigt om fremtidens boligskat på de nyopførte boliger.

”Det er ejendomsmæglerens ansvar at sikre, at alle oplysninger er til rådighed for boligkøberne - herunder alle oplysninger omkring den kommende boligbeskatning,” siger hun til Politiken.

Hun fortæller videre, at man som interesseret køber får hele to skatteberegninger på projektboligen.

”De projektboliger, der handles med overtagelse efter 1. januar 2021, forsynes med en beregning efter de nugældende regler, samt en beregning efter de nye regler. Dette sikrer, at boligkøberen er gjort særligt opmærksom på forskellen i de nugældende og fremtidige regler. Dette giver boligkøberen et kvalificeret grundlag at træffe sin beslutning på.”

Da den 1. januar er skæringsdato for, om man kan opnå skatterabatten har Dansk Ejendomsmæglerforening rettet henvendelse til Skatteministeriet for at afklare, hvilken betydning dette har for projektboliger. Udmeldingen fra Skatteministeriet er overordnet, at boligen skal være købt/overtaget senest 31. december 2020, for at der kan ydes en skatterabat.

Home understreger, at købere ofte er omfattet af fratrædelsesklausuler, når de underskriver en aftale om køb af en projektbolig.

”Det betyder, at køber i de tilfælde kan komme ud af aftalen, hvis udbyder ikke overholder de aftalte vilkår. Herunder at boligen er klar til overtagelse på det aftalte tidspunkt,” fastslår Pernille Breyen Drews, der er mæglerfaglig konsulent i home-kæden.

Foto: Palle Skov


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!