Menu

Hvide vægge er det sikre valg

Hvide vægge er det sikre valg

FARVER: Efter snart 20 år: Vi elsker stadig at male hvidt i boligen. Men vælger vi farver, kan vi blive lykkeligere, siger ekspert

6. marts 2019

Langt de fleste danskere dypper penslen i hvid maling, når væggene i hjemmet skal males.

85 % af os har hvidt i stuen og i køkkenet, 80 % i soveværelset, 83 % i entréen, og 82 % har malet hvidt i børneværelserne, viser en undersøgelse som analysevirksomheden YouGov har gennemført for Bolius.

Årsagen til de mange hvide vægge i danske hjem handler i høj grad om manglende mod, mener malermester Line Sjørup Hansen, som er medejer af malerfirmaet Carsten Sørensen.

”De fleste vil gerne være med på moden og gøre som i boligmagasinerne, men de tør ikke, når det kommer til stykket,” siger hun til Bolius’ magasin.

Produktmanager i Flügger Uffe Hansen er enig:

”Folk er bange for, at deres værelser bliver for mørke, og at de ikke er afstemt ordentligt i forhold til deres møbler,” siger han.

Hvid er den sikre vej – også til boligkøbernes hjerter, oplever man i ejendomsmæglerkæden Home, der fortsat råder boligejere, der vil sælge, til at male hvidt.

”Hvid er neutral og generer de færreste – det er en måde ikke at tage et valg på og lade det være op til køberen at sætte sit eget præg på boligen. Og så får hvid rummene til at se større ud end mørke farver,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra home.

”Køberne kan også bedre forestille sig deres egne møbler i et hvidmalet rum end i et mørkt,” lyder et af home-mæglernes 52 ’salgsfif’.

Arkitekt Anders Barslund ser dog gerne, at vi tager farverne til os igen – ikke af æstetiske grunde men af naturvidenskabelige.
Ifølge Anders Barslund reflekterer hvid mest lys af alle farvenuancer. Kort sagt vil alle farver have et bedre samspil med det, som foregår udenfor vinduerne, og det er det, vi skal fokusere på, mener arkitekten.

”Det er i naturen, vi finder glæde og lykke. Den hvide farve ødelægger det for os og fjerner os fra naturen,” siger Anders Barslund til Bolius.

Se 52 salgsfif fra home her 

Foto: Palle Skov


/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!