Menu

Her er de 3 bedste tip til en lavere varmeregning

Det har været en mild vinter, og foråret er lige om hjørnet. Men måske har du alligevel over vinteren opdaget kulde og træk i dit hjem – eller du er blevet mindet om et kendt problem

20. marts 2019

”Kuldebroer og træk koster på varmeregningen, og det går ud over indeklimaet og komforten i boligen,” lyder det fra ejendomsmæglerkæden home.

Men du kan gøre noget ved det.

”Det er nu, mens man har problemerne frisk i erindring, at man skal tage fat. Så er der god tid til at få indhentet tilbud hos en håndværker og udført arbejdet, eller måske selv tage fat, inden vinteren igen banker på,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.

Vagn Holk Lauridsen, der er sektionsleder for Energieffektivisering & Ventilation hos Teknologisk Institut, giver til Ritzau Fokus tre eksempler på, hvor du kan sætte ind og få et bedre energimærke på boligen, en lavere varmeregning og samtidig få et bedre indeklima og bedre komfort i din bolig.


1) Hulmursisolering

Isoleringen i dine ydervægge kan med tiden synke sammen. Det betyder, at du kan opleve et varmetab i væggene under taget eller over vinduerne.

Det kan være en god begyndelse at få termograferet sin bolig - altså få lavet en infrarød skanning af væggene, så du kan se, hvor svaghederne er.

Prisen for en såkaldt hulmursisolering varierer, alt efter hvor mange millimeter isolering, du skal have i væggen, og hvor mange kvadratmeter der skal laves.

Ifølge boligejernes videncenter Bolius vil et typisk dansk parcelhus kunne hulmurisoleres for mellem 10.000 og 30.000 kroner.


2) Udskiftning af vinduer

Utætte eller punkterede vinduer er også en klassisk synder.

Bliver det for dyrt at udskifte hele vinduet, er det også muligt at lave en billigere løsning ved blot at skifte ruderne til lavenergiglas, råder home.

Måske kan du nøjes med at sætte tætningslister på vinduerne, som du hurtigt vil kunne mærke effekten af, fremhæver rådgiveren fra Teknologisk Institut.


3) Efterisolering af loftet

Dit loft kan også være årsagen til, at kulden fiser ind og varmen ud.

Har du under 200 millimeter isolering på loftet, skal du se at få noget mere på, er rådet.

Efterisolering af loft og tag vil hurtigt kunne ses på varmeregningen. Typisk vil mellem 25 og 40 procent af varmetabet i et hus nemlig ske gennem loft og tag, viser tal fra Bolius.

Typisk vil det koste mellem 6.000 og 30.000 kr. alt efter husets størrelse, hvor mange millimeter isolering, der skal lægges på, og om du kan lave noget af arbejdet selv.

Kilde: Teknologisk Institut/Ritzau Fokus/home

Foto: Palle Skov


/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!