Menu

Projektlejligheder hitter – men salget dykker

Mangel på nye projekter og for få mindre lejligheder til salg påvirker salget af nye lejligheder i Aarhus og København – andre steder i landet sælges der flere

7. marts 2018

For første gang i flere år har årets første måned budt på et lavere antal solgte projektboliger end året før i Aarhus og København, viser tal fra Boligsiden.dk.

I januar 2017 lukkede ejendomsmæglerne hele 240 handler, mens de måtte nøjes med 133 underskrifter på projektsalg i januar i år, skriver Børsen. I København var antallet af solgte boliger 59 mod 78 sidste år. I Aarhus faldt salget fra 47 boliger i januar 2017 til kun 18 i januar 2018. 

Ejendomsmæglerkæden home bekræfter, at der blev solgt færre projektlejligheder i januar end året før.

”Men markedet er bestemt ikke gået i stå. Faktisk var hver 4. lejlighed, som Home solgte i København i løbet af 2017, et projektsalg, så der er god interesse for de nye boliger, men salget kan svinge noget mere fra måned til måned end de eksisterende lejligheder,” siger relationschef Mads Ellegaard i home.

At salget svinger mere, skyldes blandt andet, at det i høj grad afhænger af udbuddet af boliger til salg – og det kan svinge meget over tid – og det gør det usikkert at sammenligne en enkelt måned.

”Når det er sagt, så har vi også set, at det samlede salg af lejligheder i København og Aarhus er gået en smule tilbage, og det skyldes blandt andet, at priserne er steget meget, og kravene til køberne er skærpet. I stedet har vi set, at salget er steget i andre byer som Kolding, Esbjerg og Aalborg, ” siger Mads Ellegaard.

Ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen, der driver flere home-butikker i og omkring København og har stor erfaring med projektsalg, ser heller ikke manglende køberinteresse som årsag til, at antallet af solgte boliger daler. Det er snarere, at køberne har færre ’varer’ på hylderne at vælge imellem, der gør forskellen. 

"Vi oplever, at der er rigtig stor interesse, men stort set ingen nye projektboliger bliver sat til salg," siger Lone Bøegh Henriksen og fremhæver, at mange projektboliger lige nu bliver lejet ud i stedet, fordi investorerne får gode afkast af lejen.

Lejlighedssalget er også påvirket af, at der i stort omfang mangler mindre lejligheder til salg – altså lejligheder på 2-3 værelser og 50-80 kvadratmeter.

”Her er projektlejlighederne typisk noget større – og dermed også en del dyrere. Så markedet hungrer faktisk efter projektlejligheder til at fylde tomrummet ud, så (de mange) singler, forældrekøbere og førstegangskøbere på boligjagt får flere muligheder at gå efter, ” siger Mads Ellegaard.

Læs også: "Flere forældre købte lejlighed i Aarhus og Aalborg... færre unge fik bolighjælp i hovedstaden og Odense" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev