Menu

Her er det sommer hele året

HELÅRSHUS: De fleste tænker nok sol, sommer og strand, når de hører ordet ’sommerhus’.

7. marts 2013

Men faktisk bliver flere og flere sommerhuse brugt som helårsboliger. I 2012 blev 17.200 sommerhuse benyttet til helårsbeboelse, viser en opgørelse i Jyllands-Posten på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Det er 42 % flere end i 2007.

 

Især de lidt ældre danskere bidrager til udviklingen, for 41 % af de danskere, der har flyttet adressen til sommerhuset, er i 60'erne, mens folk i 70'erne udgør 22 %.

Curt Liliegreen, der er sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter, peger på, at økonomien er en vigtig faktor i overvejelserne om, hvor man skal bo.


"For de ældre kan det være en økonomisk fordel at bo i sommerhuset hele året rundt, for det er billigere at sælge helårshuset og så kun have én udgift til sommerhuset.

 

Men også et bedre helbred i befolkningen spiller ind, mener sekretariatschefen:

»Det er ældre danskere, der flytter i sommerhuset, og de seneste mange år har de fået et bedre helbred, så nu kan de udnytte, at sommerhuset ligger tættere på naturen. Det kunne man ikke på samme måde for 30 år siden, hvor man var slidt op, når man gik på pension."


Blandt home-kædens ejendomsmæglere forventer man, at antallet af danskere, der flytter væk fra byerne og ud under den åbne himmel, vil stige i den kommende tid.

 

"I dag oplever vi en stigning i antallet af personer, der køber et sommerhus med henblik på, at de senere kan bo i det hele året rundt. Det er primært det lidt ældre publikum, som køber med henblik på at benytte fritidshuset helårs på længere sigt," siger Rikke Wagner, der er ejendomsmægler hos home, til Jyllands-Posten:

Økonomi spiller ind, fordi sommerhusene mange steder er faldet mere i pris end helårsboligerne. Samtidig er de sommerhuse, der er bygget de senere år, i god kvalitet, velindrettede og velisolerede, så de uden problemer kan benyttes hele året.

home oplever, at mange flere vil gerne bo i sommerhuset hele året, men der er en række regler, der skal opfyldes, før man kan bo hele året i sit sommerhus, for som udgangspunkt er det ikke tilladt. Men er man for eksempel er pensionist eller efterlønner, har man mulighed for det, hvis man har ejet sommerhuset i otte år.

Faktaboks:
Kan jeg bo hele året i mit sommerhus?

Du må bo i dit sommerhus hele året, hvis du har ejet huset i otte år - og desuden:

er folkepensionist

er pensionsmodtager, der er fyldt 60 år

er førtidspensionist

er efterlønsmodtager

modtager fleksydelse


Har du ejet sommerhuset i fem år, kan du søge om dispensation fra reglen om, at du skal have ejet dit sommerhus i otte år. Det er sommerhuskommunen, der tager stilling til, om der kan gives dispensation.

 

Andre pensionister end de nævnte og andre, der har forladt arbejdsmarkedet, må søge dispensation hvis de ønsker at bo i deres sommerhus hele året.

Kilde: home

 


Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev