Menu

Flere nye jobs arbejder for boligmarkedet

BOLIGMARKED: Arbejdsmarkedet har overrasket positivt på det seneste. Og det er godt nyt for boligmarkedet.

7. marts 2013

Nationalregnskabstallene viser en beskæftigelsesfremgang på 6.000 personer fra 3. til 4. kvartal sidste år - og ledighedstallene for januar viser et fald i ledigheden på 3.100 personer fra december til januar.

 

Tal fra Dansk Jobindex for februar viser også et forholdsvist højt niveau sammenlignet med, hvad der har været gennemsnittet for de seneste år. Der var således i februar 16.000 nye jobannoncer på nettet. Det er isoleret set et lille faldt på 200 jobannoncer sammenlignet med januar - men sammenlignet med sidste år, så er niveauet for nye jobannoncer lagt på nettet klart steget, oplyser Danske Bank, der har kigget nærmere på tallene.

 

"Antallet af nye jobannoncer lagt på nettet er ikke en perfekt pejling på udviklingen i beskæftigelsen og ledigheden, men gennem de seneste år har Dansk Jobindex alligevel været en tidlig indikator på udviklingen på arbejdsmarkedet, og Dansk Jobindeks peger i øjeblikket på en bedring i relation til krisen på arbejdsmarkedet," siger cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian.

Ifølge ejendomsmæglerkæden home er et bedre jobmarked en af de afgørende faktorer for, at boligmarkedet retter sig op:

 

"Jobmarkedet og boligmarkedet er nært forbundne. Uden arbejde er det de færreste familier, der kan eller vil købe en bolig, så en fremgang i beskæftigelsen gør, at vi også tør tro på, at den bedring på boligmarkedet, vi har set over de seneste måneder vil fortsætte de kommende måneder, siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home:

 

"Vi tror, at det vil sætte mere gang i boligdrømmene og flyttehjulet igen."

 

home har tidligere gennemført en spørgeundersøgelse, der viser, at danskerne er mest bekymrede for at miste jobbet. Derefter er det stigende rente og boligskat, der bekymrer danskerne mest.

 

Læs også: Det lysner for boligmarkedet

 

 

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet.

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder til dig, som overvejer at sælge din bolig hos home. Vi laver også gerne vurderinger til andre formål, eksempelvis familieoverdragelse, belåning m.v. Vilkårene aftales med ejendomsmægleren inden vurderingen foretages.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser

Du skal sige ja til at home gerne må kontakte dig pr. e-mail, når der er nye boliger til salg.

Du skal sige ja til at home godt må kontakte dig for at hjælpe dig med at finde en bolig.

Tilmeld nyhedsbrev