Menu

Få 7 kvm ekstra hus for lejligheden

BOLIGMARKED: Man får nu flere kvadratmeter for pengene ved at flytte i hus. Det viser Danmarks Statistiks tal for boligprisudviklingen for december 2012.

7. marts 2013

Prisen på huse faldt med 2,1 % fra november til december 2012, mens prisen på ejerlejligheder steg svagt med 0,1 % i december.

 

Ses på prisudviklingen over det seneste år fra december 2011 i forhold til december 2012, er der prisstigning for ejerlejligheder på næsten 8 %, mens priserne er uændrede for enfamiliehuse.

 

Den udvikling har gjort det mere fordelagtigt at bytte sin ejerlejlighed ud med et hus, påpeger ejendomsmæglerkæden home.

 

Realkreditrådet har på baggrund af tallene fra Danmarks Statistik omregnet udviklingen til kvadratmeter, og rådets direktør Ane Arnth Jensen konkluderer, at en familie, der bor i en gennemsnitlig ejerlejlighed, i dag får 7 kvadratmeter mere hus for pengene ved at sælge ejerlejligheden og flytte i hus, end for et år siden.

 

Også ved at 'shoppe op' på parcelhusmarkedet er der penge at tjene målt i forhold til villaprisernes top, vurderer home.

 

"200.000 kr. er ikke en urealistisk 'fortjeneste' ved at købe stort ind, fordi store huse typisk er faldet mere i pris end små," siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home med udgangspunkt i, at huspriserne i dag i snit er godt 20 % lavere, end da de toppede.

 

Det betyder, at det 'lille' hus til dengang 2 mio. kr. i dag kunne sælges for 1,6 mio. kr., mens det store hus til 3 mio. kr. er faldet til 2,4 mio. kr.

 

Da boligpriserne var på det højeste, skulle du altså give 1 mio. kr. for at 'bytte' til det større hus. Nu, hvor priserne er faldet, kan du gå op i størrelse for kun 800.000 kr.

 

I december 2012 var den gennemsnitlige salgspris 1.851.000 kr. for enfamiliehuse og 1.687.000 kr. for ejerlejligheder, viser Danmarks Statistiks opgørelse.

 

Læs også, at køb af bolig lige nu kan vise sig at være en god investering allerede inden for 3-5 år

 

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev