Menu

Få 7 kvm ekstra hus for lejligheden

BOLIGMARKED: Man får nu flere kvadratmeter for pengene ved at flytte i hus. Det viser Danmarks Statistiks tal for boligprisudviklingen for december 2012.

7. marts 2013

Prisen på huse faldt med 2,1 % fra november til december 2012, mens prisen på ejerlejligheder steg svagt med 0,1 % i december.

 

Ses på prisudviklingen over det seneste år fra december 2011 i forhold til december 2012, er der prisstigning for ejerlejligheder på næsten 8 %, mens priserne er uændrede for enfamiliehuse.

 

Den udvikling har gjort det mere fordelagtigt at bytte sin ejerlejlighed ud med et hus, påpeger ejendomsmæglerkæden home.

 

Realkreditrådet har på baggrund af tallene fra Danmarks Statistik omregnet udviklingen til kvadratmeter, og rådets direktør Ane Arnth Jensen konkluderer, at en familie, der bor i en gennemsnitlig ejerlejlighed, i dag får 7 kvadratmeter mere hus for pengene ved at sælge ejerlejligheden og flytte i hus, end for et år siden.

 

Også ved at 'shoppe op' på parcelhusmarkedet er der penge at tjene målt i forhold til villaprisernes top, vurderer home.

 

"200.000 kr. er ikke en urealistisk 'fortjeneste' ved at købe stort ind, fordi store huse typisk er faldet mere i pris end små," siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home med udgangspunkt i, at huspriserne i dag i snit er godt 20 % lavere, end da de toppede.

 

Det betyder, at det 'lille' hus til dengang 2 mio. kr. i dag kunne sælges for 1,6 mio. kr., mens det store hus til 3 mio. kr. er faldet til 2,4 mio. kr.

 

Da boligpriserne var på det højeste, skulle du altså give 1 mio. kr. for at 'bytte' til det større hus. Nu, hvor priserne er faldet, kan du gå op i størrelse for kun 800.000 kr.

 

I december 2012 var den gennemsnitlige salgspris 1.851.000 kr. for enfamiliehuse og 1.687.000 kr. for ejerlejligheder, viser Danmarks Statistiks opgørelse.

 

Læs også, at køb af bolig lige nu kan vise sig at være en god investering allerede inden for 3-5 år

 

Bestil salgsvurdering

Udfyld dine kontaktoplysninger og info om boligen, du gerne vil have vurderet, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev