Menu

Bofællesskaber hitter for seniorer

NABOSKAB: Eget rækkehus og et fælleshus – det er lig med stor livskvalitet for danske seniorer.

7. marts 2013

Det viser en ny undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet, som antropolog Max Pedersen har gennemført. I Danmark er der mellem 200-300 seniorbofællesskaber, der typisk består af en klynge huse, der samler sig om et fælleshus med beboernes privatejede huse i tæt tilknytning.

 

Svarene i undersøgelsen tegner generelt et lyst billede af beboernes liv i fællesskaberne. Næsten samtlige adspurgte beboere siger, at de er tilfredse med at bo i deres bebyggelse, og lige så mange synes, de har et godt naboskab.

 

"Det er svært at opfatte disse udsagn som andet end udtryk for, at seniorbofællesskaberne har været en succes", siger antropolog Max Pedersen til Realdania, der er blandt bidragsyderne til projektet.

 

Undersøgelsen viser, at fælleslokaler er kernen i fællesskabet. Der er stor forskel på, hvor meget og til hvad, husene bliver brugt.  Aktiviteternes hyppighed spænder lige fra et par gange om året til hver dag. De fleste fælleshuse er dog i brug minimum en gang om ugen, og mange huse bruges to-tre gange om ugen eller mere. De mest populære aktiviteter er fællesspisning, kaffesammenkomster og motion, men der er også mindre grupper, som mødes om fx kortspil og håndarbejde.

 

Ejendomsmæglerkæden home peger på, at seniorer lige nu er de mest aktive boligsælgere - og i højere grad end for 5 år siden - viser en analyse af homes bolighandler i 2012.

 

"Det er en livsbekræftende nyhed at høre om seniorboligfællesskaberne, og det motiverer forhåbentlig mange til at sætte skub bag deres boligdrømme. Villaen er en fantastisk base, mens vi har hjemmeboende børn. Vi ved, at mange seniorer rigtig gerne vil blive i lokalområdet, når huset bliver for stort, og her er et rækkehus for mange helt ideelt. Mange seniorer har drømmen og behovet om eget hus, en lille have og nyt naboskab - eksempelvis i et seniorbofællesskab," siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

 

Faktisk er det 25 år siden, at ideen om seniorbofællesskaber opstod. I den anledning udkommer der en bog med titlen 'Det store eksperiment'.

 

'Seniorbofællesskab' - 1 bolig

 

'Bofællesskab' - 11 boliger

 

'Fælleshus' - 56 boliger


Læs også, at seniorer flytter i nyt - familier bliver i det gamle

 

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev