Menu

Bofællesskaber hitter for seniorer

NABOSKAB: Eget rækkehus og et fælleshus – det er lig med stor livskvalitet for danske seniorer.

7. marts 2013

Det viser en ny undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet, som antropolog Max Pedersen har gennemført. I Danmark er der mellem 200-300 seniorbofællesskaber, der typisk består af en klynge huse, der samler sig om et fælleshus med beboernes privatejede huse i tæt tilknytning.

 

Svarene i undersøgelsen tegner generelt et lyst billede af beboernes liv i fællesskaberne. Næsten samtlige adspurgte beboere siger, at de er tilfredse med at bo i deres bebyggelse, og lige så mange synes, de har et godt naboskab.

 

"Det er svært at opfatte disse udsagn som andet end udtryk for, at seniorbofællesskaberne har været en succes", siger antropolog Max Pedersen til Realdania, der er blandt bidragsyderne til projektet.

 

Undersøgelsen viser, at fælleslokaler er kernen i fællesskabet. Der er stor forskel på, hvor meget og til hvad, husene bliver brugt.  Aktiviteternes hyppighed spænder lige fra et par gange om året til hver dag. De fleste fælleshuse er dog i brug minimum en gang om ugen, og mange huse bruges to-tre gange om ugen eller mere. De mest populære aktiviteter er fællesspisning, kaffesammenkomster og motion, men der er også mindre grupper, som mødes om fx kortspil og håndarbejde.

 

Ejendomsmæglerkæden home peger på, at seniorer lige nu er de mest aktive boligsælgere - og i højere grad end for 5 år siden - viser en analyse af homes bolighandler i 2012.

 

"Det er en livsbekræftende nyhed at høre om seniorboligfællesskaberne, og det motiverer forhåbentlig mange til at sætte skub bag deres boligdrømme. Villaen er en fantastisk base, mens vi har hjemmeboende børn. Vi ved, at mange seniorer rigtig gerne vil blive i lokalområdet, når huset bliver for stort, og her er et rækkehus for mange helt ideelt. Mange seniorer har drømmen og behovet om eget hus, en lille have og nyt naboskab - eksempelvis i et seniorbofællesskab," siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

 

Faktisk er det 25 år siden, at ideen om seniorbofællesskaber opstod. I den anledning udkommer der en bog med titlen 'Det store eksperiment'.

 

'Seniorbofællesskab' - 1 bolig

 

'Bofællesskab' - 11 boliger

 

'Fælleshus' - 56 boliger


Læs også, at seniorer flytter i nyt - familier bliver i det gamle

 

Bestil salgsvurdering

Udfyld dine kontaktoplysninger og info om boligen, du gerne vil have vurderet, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev