Menu

Bofællesskaber hitter for seniorer

NABOSKAB: Eget rækkehus og et fælleshus – det er lig med stor livskvalitet for danske seniorer.

7. marts 2013

Det viser en ny undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet, som antropolog Max Pedersen har gennemført. I Danmark er der mellem 200-300 seniorbofællesskaber, der typisk består af en klynge huse, der samler sig om et fælleshus med beboernes privatejede huse i tæt tilknytning.

 

Svarene i undersøgelsen tegner generelt et lyst billede af beboernes liv i fællesskaberne. Næsten samtlige adspurgte beboere siger, at de er tilfredse med at bo i deres bebyggelse, og lige så mange synes, de har et godt naboskab.

 

"Det er svært at opfatte disse udsagn som andet end udtryk for, at seniorbofællesskaberne har været en succes", siger antropolog Max Pedersen til Realdania, der er blandt bidragsyderne til projektet.

 

Undersøgelsen viser, at fælleslokaler er kernen i fællesskabet. Der er stor forskel på, hvor meget og til hvad, husene bliver brugt.  Aktiviteternes hyppighed spænder lige fra et par gange om året til hver dag. De fleste fælleshuse er dog i brug minimum en gang om ugen, og mange huse bruges to-tre gange om ugen eller mere. De mest populære aktiviteter er fællesspisning, kaffesammenkomster og motion, men der er også mindre grupper, som mødes om fx kortspil og håndarbejde.

 

Ejendomsmæglerkæden home peger på, at seniorer lige nu er de mest aktive boligsælgere - og i højere grad end for 5 år siden - viser en analyse af homes bolighandler i 2012.

 

"Det er en livsbekræftende nyhed at høre om seniorboligfællesskaberne, og det motiverer forhåbentlig mange til at sætte skub bag deres boligdrømme. Villaen er en fantastisk base, mens vi har hjemmeboende børn. Vi ved, at mange seniorer rigtig gerne vil blive i lokalområdet, når huset bliver for stort, og her er et rækkehus for mange helt ideelt. Mange seniorer har drømmen og behovet om eget hus, en lille have og nyt naboskab - eksempelvis i et seniorbofællesskab," siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

 

Faktisk er det 25 år siden, at ideen om seniorbofællesskaber opstod. I den anledning udkommer der en bog med titlen 'Det store eksperiment'.

 

'Seniorbofællesskab' - 1 bolig

 

'Bofællesskab' - 11 boliger

 

'Fælleshus' - 56 boliger


Læs også, at seniorer flytter i nyt - familier bliver i det gamle

 

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet.

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder til dig, som overvejer at sælge din bolig hos home. Vi laver også gerne vurderinger til andre formål, eksempelvis familieoverdragelse, belåning m.v. Vilkårene aftales med ejendomsmægleren inden vurderingen foretages.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser

Du skal sige ja til at home gerne må kontakte dig pr. e-mail, når der er nye boliger til salg.

Du skal sige ja til at home godt må kontakte dig for at hjælpe dig med at finde en bolig.

Tilmeld nyhedsbrev