En ganske særlig handel ud af 3.600 villahandler i april: Familie på Lundetoften smækker døren til coronakrisen

Milepæl i coronakrisen – i uge 20 lå antallet af handler med hver enkelt boligtype for første gang siden coronakrisen nemlig over salget i samme uge sidste år - salget af lejlighederne gør nu også comeback

20. maj 2020

 

D. 22. april underskrev familien købsaftalen på villaen. En af 3.600 danske villahandler i april – men Lundetoften i Viby nær Roskilde er ikke en hvilken som helst hushandel.

Samme købere sprang nemlig fra en købsaftalen tilbage d. 18. marts, da coronakrisen buldrede frem og Danmark lukkede ned. Det betød, at de måtte betale 1 % i godtgørelse til sælger.

”En måned senere kom familien så tilbage og købte det selvsamme hus. De havde tænkt over tingene, og nu skulle de videre med deres liv efter halvandet år på boligjagt, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home.

Sælger godskrev de 1 % i købsprisen og gav et lille ekstra afslag. Historien endte med begge parters tilfredshed og lettelse.

”Handlen er et godt billede på, hvordan situationen i Danmark har lysnet, og at det er gået langt bedre med boligmarkedet end frygtet i ugerne lige efter nedlukningen, ” siger Michael Dalsager.

April er samlet set en blandet måned – med lige dele usikkerhed og begyndende fremgang, der kun er blevet stærkere, fremhæver home. Siden midten af april og ind i maj har det samlede boligsalg i Danmark uge for uge ligget højere end ugen før – bortset fra en enkelt uge. Og salget har ligget højere end gennemsnittet for de seneste fem år.

Uge 20, sidste uge, er en milepæl i coronakrisen. Her lå antallet af handler inden for hver enkelt boligtype, villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse, for første gang siden coronakrisen nemlig over salget i samme uge sidste år.

Lejlighederne nu i lille plus
”Salget i uge 20 er 38 % over. Selv salget af ejerlejlighederne, som har været hårdest ramt med omtrent en halvering i flere uger, er nu i et lille plus på 4 %, ” siger Michael Dalsager.

Salget af ejerlejligheder er i uge 20 kommet sig så meget, at tidligere års niveau er nået i Aarhus, og aktiviteten er næsten på ’normalen’ igen også i København, viser ugetallene fra Boligsiden.

”Den fortsatte genåbning, der synligt sætter præg på bybilledet, er et klart plus for lejlighederne. Det samme er de fortsat lave renter, ” siger talspersonen fra home.

Men ’historien’ på boligmarkedet lige nu er uden tvivl sommerhusene. Salget i uge 20 var 166 % højere end i uge 20 2019.

Boligmarkedet er trods den nuværende fremgang ikke udenfor krisens rækkevidde, og spring i ledigheden, krise i økonomien og sygdomstal kan skabe fornyet usikkerhed i bolighandlerne, fremhæver home.

Kilde: Boligsiden, alle bolighandler, uge for uge

 

Foto: Palle Skov

Læs også:

Boligsalget er igen i top

Brug for flere villaer i fremtiden


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!