Brug for flere villaer i fremtiden

Fremtidsforsker: Brug for 120.000 parcel- og rækkehuse plus ældreboliger de kommende år

7. maj 2020

Lige nu lægger corona-virussen en dæmper på boligmarkedet, men grundliggende vil der være en stor efterspørgsel på boliger fremover. Det skriver fremtidsforsker Jesper Bo Jensen i en klumme i Jyllands-Posten.

Baggrunden er, at vi bliver ca. 240.000 flere borgere i løbet af de kommende 10 år. Det svarer til 120.000 nye boliger, der skal bygges. Dertil kommer også nedrivninger og sammenlægninger, der vil skabe behov for endnu flere boliger.

”Så selv om byggeriet kommer til at mærke krisen, er der et langsigtet behov, der ikke forsvinder,” lyder det fra fremtidsforskeren, der er dykket dybt i demografien.

Der bliver ca. 80.000 flere børn i alderen 0-9 år. Forældregruppen i 30’erne vokser også med ca. 122.000. Gruppen i 60’erne – seniorerne – bliver ca. 93.000 flere, og dem i 80’erne vokser med ca. 138.000. De andre grupper – teenagerne, de unge og dem i 40’erne og 50’erne – falder i alt med mellem 25-75.000 for hver gruppe.

”Så det bliver en ændret efterspørgsel, vi vil se – corona eller ej. Flere i parcelhuse og rækkehuse, flere med nye boligbehov i 60’erne og langt flere rigtige boliger til de ældre,” skriver Jesper Bo Jensen.

Parcelhuset vil også blive mere eftertragtet på grund af coronakrisen, forudser han:
”Vi vil søge ud til de områder, hvor der er afstand og længere mellem husene end de tætte bebyggelser i de store byers midte. Landejendomme, huse i små landsbyer og fritliggende huse vil også se en øget efterspørgsel på grund af coronakrisen. Det bliver igen moderne at bo mere spredt i landet.”

En tendens, som ejendomsmæglerne i home allerede har set spire de seneste år, og som kan forstærkes nu.

”Det er typisk familier med små børn, der flytter ud til forstæderne eller på landet med drømmen om en mere afslappet hverdag med mere tid til hinanden, mere frisk luft og udenomsplads - og ikke mindst mere bolig for pengene,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.

Det kan faktisk godt få en blivende effekt på boligmarkedet i årene fremover. Coronakrisen har betydet, at mange har fundet ud af at arbejde på afstand hjemmefra, pointerer fremtidsforskeren i sin klumme.

Denne erkendelse betyder ifølge Jesper Bo Jensen, at vi kan afkoble boligen fra arbejdet og sprede vores bosætning ud over landet igen i stedet for at klumpe os sammen i de store byer.

Læs også - https://home.dk/bolignyt/flere-artikler/april-2020/corona-kan-faa-os-til-at-flytte-paa-landet/

 

Foto: home Aalborg-Hasseris


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!