Menu

Se hvor der er mest brug for børneværelser

FLYTTEHJULET: Otte ud af ti kommuner med størst andel af småbørn ligger i og omkring Hovedstaden, men Skanderborg og Rebild har også mange indbyggere under 5 år

22. maj 2019

Familieforøgelse og brug for mere plads ligger meget højt på listen over årsager til, at vi flytter. Det viser en spørgeundersøgelse fra analysevirksomheden YouGov, som ejendomsmæglerkæden home har fået gennemført i dette forår.

Småbørn kan altså få os til at flytte, og nye tal fra Danmarks Statistik peger på, hvor i landet, der snart kan komme ekstra gang i flyttehjulet.

Vallensbæk syd for København har den største andel af småbørn under 5 år. De udgør 8 % af kommunens befolkning.

Otte ud af de ti kommuner med størst andel af småbørn ligger i og omkring Hovedstaden, mens Skanderborg og Rebild ligger på henholdsvis anden- og sjettepladsen med 7,8 og 7,4 % småbørn.

”De er typiske ’udflytterkommuner’ for unge familier fra de største byer, København, Aarhus og Aalborg, der som regel flytter, når det første barn er på vej eller et par år efter,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.

Og i mange af de unge familie er barn nummer to relativt hurtigt på trapperne. Familieforøgelserne er med til at gøre det til ’småbørnskommuner’.

Der er ifølge home flere grunde til, at de unge børnefamilier flytter ud.

”De har brug for plads. Den to-værelses storbylejlighed er simpelthen for lille. Og så er der jo drømmen om en have, hvor børnene kan komme ud og lege. Men vi ser også flere, der gerne vil ud, hvor der er friskere luft og mindre støj af hensyn til børnene,” fortæller Henrik Hauthorn Jensen.

Senere kan familieforøgelserne føre til flere flytninger eller en tilbygning, når det første hus begynder at stramme om familien, påpeger home.

De 0-5-årige tæller 6,3 % af Danmarks befolkning.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!