Menu

Fritidshuset frister til eget brug

Vi køber sommerhus med solbriller frem for investeringsbriller på – se forskellene rundt i landet

22. maj 2019

Sommerhus frister os ikke for pengenes skyld. Danskerne køber kun sjældent sommerhus med opsparing eller investering for øje.

En spørgeundersøgelse fra analyseinstituttet YouGov for home og Realkredit Danmark viser, at kun 9 % primært har eller ønsker et sommerhus som opsparing eller investering – herunder udlejning.

Ifølge cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig giver det god mening, at flest vil købe sommerhus til eget brug, da priserne kan gå både op og ned, især fordi det er mere lystbetonet at købe sommerhus.

”Vores grundlæggende rådgivningsbudskab er da også, at køb af sommerhus først og fremmest er en investering i nytteværdi for en selv og familien,” siger cheføkonomen.

Der er dog flere i Syddanmark, der har investeringsbrillerne på. 16 %, viser spørgeundersøgelsen.

”Her er der også ekstra gode muligheder for udlejning til især vores naboer mod syd,” lyder forklaringen fra boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

Færrest, 5 %, i København og omegn har opsparing og indtjening som deres primære formål for at købe eller eje et sommerhus.

Spørgeundersøgelsen fra YouGov for home og Realkredit Danmark viser, at det samlet set er 66 %, der primært vil bruge sommerhuset til afslapning og ferie. Måske lidt overraskende, at kun 15 % primært ønsker sig et sommerhus for at samle familie og venner.

”Det kunne tyde på, at de fleste – som undersøgelsen også viser – har et stort behov for at slappe af og bare være sig selv, men selvfølgelig er der plads til samvær med familie og venner i sommerhuset – det er bare ikke den primære grund til at anskaffe sig et sommerhus,” vurderer Henrik Hauthorn Jensen.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!