Menu

Flere unge vil sætte lejligheden til salg

Udbudsboom af lejligheder fortsætter: Barometer: 15 % af boligejerne har planer om at sælge i løbet af det næste halve år. Det er lejlighedsejere og især dem i Hovedstaden, som er mest salgsmodne

22. maj 2019

Boligudbuddet af lejligheder er steget, og det ser ikke ud til at stoppe lige med det første, viser en repræsentativ barometermåling blandt danske boligejere fra YouGov for ejendomsmæglerkæden home.

15 % af dem med en ejer- eller andelsbolig svarer, at de har planer om at sælge boligen inden for det næste halve år. Over 2.000 voksne danskere har svaret i spørgeundersøgelsen – heraf over 1.200 i ejer- eller andelsbolig.

I en tilsvarende YouGov-måling for et år siden svarede 14 % af boligejerne, at de ville sælge boligen - altså nogenlunde det samme som nu. 

Der sker noget i hovedstaden
Men målingen viser, at der er sket noget blandt lejlighedsejere i hovedstaden. 9 % af alle lejlighedsejere i hovedstaden ønsker at sælge det næste halve år, og det er steget fra 6 % for et år siden.

I resten af landets regioner er det kun 2 % af lejlighedsejerne, der svarer, at de vil sælge.

”Priserne på lejlighederne er steget meget i hovedstadsområdet, og mange ejere kan være motiverede af, at de kan få en god pris hjem, selv om det ikke længere går så hurtigt som tidligere med både salgstider og prisstigninger,” siger boligmarkedsanalytiker i home, til Børsen.

Men det er ikke den eneste forklaring på, at udbuddet er højere.

’Der står også flere lejligheder til salg nu, fordi salget samtidig er faldet en del, siden det toppede tilbage i 2015, men på det seneste ser det ud til, at lejlighedssalget er ved at finde et nyt og mere stabilt leje. I marts i år blev der handlet næsten ligeså mange lejligheder som i marts 2018,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

I april lå salget af lejligheder ca. 11 % over samme tidspunkt sidste år, viser nye tal fra Boligsiden.

FAKTABOKS: Hvem sælger lejligheden?

Især de unge, 18 % af de 18-29-årige i egen lejlighed, ønsker at sælge mod 12 % på samme tid for et år siden.

Og graver vi os helt ned i data, er det faktisk 26 % af de 18-29-årige i egen lejlighed i Region Hovedstaden, der har planer om at sælge. Her stiger den statistiske usikkerhed dog pga. antallet af besvarelser.

Blandt de 30-39-årige i lejlighed er der også spirende planer om at sætte til salg - faktisk dobbelt så mange, der vil sælge - 10 % nu mod 5 % for et år siden.

Spørgeundersøgelsen fra YouGov og home giver også svar på, hvor langt boligejerne med salgsplaner er i processen.

Her svarer 43 %, at boligen er sat til salg, men køber er ikke fundet endnu. 57 % svarer, at boligen ikke er sat til salg endnu.

Kilde: YouGov for home 

FAKTABOKS: Priserne på ejerlejligheder i København holder foreløbig stand:
Priserne på københavnske ejerlejligheder har været stigende over de seneste måneder – priserne steg med 0,5 % på månedsbasis i marts og 0,3 % i april.

Inden man konkluderer, at der nu blæser mildere vinde omkring det københavnske marked for ejerlejligheder, er det værd at huske på de generelle sæsonudsving på boligmarkedet, hvor der er en tendens til, at boligpriserne alt andet lige skubbes lidt op i forårsmånederne.

Renses for denne sæsoneffekt, lå priserne bomstille i både marts og april måned. Vi kan altså konkludere, at det københavnske marked for ejerlejligheder stadig holder stand rent prismæssigt. Siden priserne toppede tilbage i maj måned 2018, har det samlede prisfald været på blot 0,8 % målt sæsonkorrigeret svarende til et prisfald på godt 27.000 kroner for en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter.
Kilde: Realkredit Danmark

FAKTA: Repræsentativ spørgeundersøgelse blandt ejere/andelshavere ud fra base på 2.000 voksne danskere

(Grøn og rød markering angiver signifikante afvigelser)

 

Kilde: YouGov for home, april 2019


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!