Flere bygger fra bunden på grunden

BILLIGST AT BO NYT: Salget af helårsgrunde er steget de seneste fem år. Et nyt hus er i høj kurs hos køberne – selv om det er ca. 750.000 kr. dyrere end et brugt

9. maj 2019

Flere og flere jagter drømmen om et hus, der er skræddersyet til familiens behov - og det kan ses på antallet af byggegrunde, der har fået nye ejere.
De seneste fem år er salget af helårsgrunde steget med 86 % på landsplan og helt op til 177 % lokalt, viser tal fra Boligsiden.

Ejendomsmæglerkæden home melder også om et større salg af grunde. Alene i året første kvartal ligger salget af helårsgrunde ca. 26 % over sidste år.

”Mange har et stort ønske om at præge og indrette huset helt fra begyndelsen til at opfylde deres boligønsker, og så drømmer mange om en lys og moderne bolig, der ikke kræver for meget vedligeholdelse i en årrække frem,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.

Nye huse har også et plus som er en fordel i snakken med bankrådgiveren. Et lavt energiforbrug giver råd til langt mere hus, viser en beregning fra Danske Bank.
Du kan spare cirka 2.700 kr. om måneden i udgifter til energi og vedligehold, hvis du rykker ind i et nyt hus frem for et ældre hus med energimærke E. De sparede energiudgifter kan i grove træk omsættes til, at du kan låne godt 1,6 millioner kroner mere – og stadig sidde for det samme om måneden – hvis du vælger et fastforrentet, afdragsfrit 1,5 procent-lån, oplyser Danske Bank.

Ifølge HusCompagniet, som sælger typehuse i hele landet, koster et standardhus på 160 kvadratmeter - inklusiv anlæg - mellem 1,9 og 2,1 mio. kr.

Men det er sjældent, at huskøbere vælger en standardløsning.

”Der er selvfølgelig nogle ekstra udgifter forbundet med forskelligt materialevalg eller tilvalg af carport, så prisen lander ofte noget højere,” siger salgschef Casper Walsøe til Ritzau Fokus.

Dertil kommer prisen på selve grunden. Her oplyser home, at den gennemsnitlige salgspris på byggegrunde i år har været godt 1,1 mio. kr. Altså en samlet pris på omkring 3 mio. kr. for en nyt hus.

Til sammenligning koster et ’brugt’ hus på 160 kvm pt. knap 2.250 mio. kr. opgjort på landsplan ud fra Boligsidens Markedsindeks.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!