Menu

Vismænd: Dit hus vil stige 110.000 kr.

PROGNOSE FRA ’DANMARKS KLOGESTE MÆND’: Fortsat opsving med stigende beskæftigelse understøtter boligmarkedet frem mod 2020

31. maj 2018

En ny vismandsrapport er offentliggjort, der ligesom regeringens økonomiske prognose for nylig tegner et billede af et fortsat økonomisk opsving over de kommende år. Det gøder boligmarkedet, fastslår home og Realkredit Danmark.

Ifølge vismændene vil den 30-årige realkreditrente bevæge sig en smule op over 3 % i 2020 mod aktuelt godt 2 %. Og samlet set vurderer ’de vise mænd’, at huspriserne vil stige med 3,9 % i år, 2,5 % i 2019 og 2,4 % i 2020.

Set i forhold til deres seneste økonomiske prognose tilbage fra februar, er der tale om et lidt mere positivt syn på boligmarkedet, påpeger Realkredit Danmarks cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig – prognosen er således blevet opjusteret med 0,5 %-point i 2018 og 0,3 %-point i 2019.

Ser vi på tallene fra Boligsidens Markedsindeks, viser de, at huspriserne i april i år lå 5,1 % over niveauet fra april året før.

Tager vi udgangspunkt i de officielle boligpristal frem til og med april i år, forudser vismændene, at huspriserne vil stige med i omegnen af 5,7 % frem mod slutningen af 2020. Det svarer til, at prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter vil stige fra aktuelt 1.930.000 kr. til 2.040.000 kr. – en prisstigning på 110.000 kr.

Ejendomsmæglerkæden home understreger, at det selvfølgelig er et gennemsnit.

”Der er nogle steder i landet, hvor huspriserne stort set bare holder sig stabile, mens de andre steder stiger ret markant. Men samlet set har priserne altså fortsat pil op - og ser ud til at have det det næste års tid,” siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i home.

Spådommene stemmer godt overens med danskernes forventninger. Mere end halvdelen regner med, at et hus koster mere om et år. Helt præcist svarer 53 %, at priserne på et almindeligt parcelhus vil være ’højere’, og 2 % siger ’meget højere’. 37 % siger uændrede priser. Det viser en spørgeundersøgelse, som Danmarks Statistik har gennemført for Boligøkonomisk Videncenter.

FAKTA: Det siger de forskellige prisprognoser

  • Vismændenes seneste prognose for boligmarkedet placerer sig nogenlunde på linje med andre toneangivende prognoser for boligmarkedet.
  • Nationalbanken er mest pessimistisk på boligmarkedet vegne med en ventet prisvækst på 3,2 % i år, men den prognose er også tilbage fra marts måned og vil formentlig få et nøk op, hvis prognosen skulle opdateres i dag.
  • Regeringens prognose forudser en prisvækst på 3,7 % i år.
  • Realkredit Danmark og Danske Bank ser en prisvækst på i omegnen af 4 %.

Kilde: Realkredit Danmark/home

Læs også: "Fleste danskere forventer højere boligpriser" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!