Menu

På 30 år er forskellen på høj og lav til at se i boligpriserne

’Upstairs og downstairs’ på boligmarkedet: Hovedstadsregionerne løber fra resten af de store byer. Og de store byer løber fra landdistrikterne

28. maj 2018

Viborg eller Vanløse? Bramming eller Brønshøj? Svendborg eller Vesterbro?

For 30-40 år siden kunne det ene sted være lige så attraktivt, som det andet – og koste stort set det samme - men nu er det danske boligmarked brækket midt over med skyhøje boligpriser i København og de andre større byer og nærmest usælgelige boliger på landet og i små byer, skriver Bolius.

Boligøkonomisk Videncenter kalder stigningen ’meget kraftig’ i de største byer, og det er en udvikling, der har accelereret i de seneste år.

”Hovedstadsregionerne løber fra resten af de store byer. Og de store byer løber fra landdistrikterne, ” forklarer Curt Liliegreen, projektdirektør i Boligøkonomisk Videncenter. 

Der er mange forklaringer på udviklingen blandt andet, at der er flere job i byerne i dag. Ligeledes lever flere som singler, flere studerer og flere er flyttet fra landet til byerne.

Ejendomsmæglerkæden home forklarer, at storbyerne også blev ramt af krisen i 2008-2009, men at priserne nu er højere end dengang en del steder. De københavnske lejligheder er helt i front og er i dag seks-syv gange så meget værd som i starten af 1990’erne.

”Heldigvis er det nu vendt til fremgang mange steder i Danmark efter den barske finanskrise. Vi ser, at flere par og familier igen får øjnene op for, hvad de mindre byer kan tilbyde af nærhed og tilbud. Også hvad angår et godt sted at bo til en pris, som flere har råd til. Rammen om det gode liv behøver ikke nødvendigvis koste et stort boliglån på fire-fem gange husstandsindkomsten, ” siger kommunikationskonsulent Michael Dalsager i home.

Fakta:
Det er særligt fra 1990'erne og frem, at boligpriserne er eksploderet i storbyerne og slet ikke er fulgt med i landdistrikterne.

I 1992 lå den højeste kvadratmeterpris på 7.820 kr. i Vallensbæk, og den laveste på Samsø med 2.169 kr. Det vil sige, at det dyreste hus kostede 3,6 gange så meget som det billigste.

I 2017 lå den højeste kvadratmeterpris til gengæld på 54.543 kr. på Frederiksberg, mens den laveste lå i Tønder på 3.973 kr. Det vil sige, at det dyreste hus nu koster 13,7 gange så meget som det billigste, skriver Bolius’ magasin ’Bedre Hjem’.

Læs også: "Flere udlever drømmen om en landejendom" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!