Menu

Hjælp på vej til husejere med ’vandskræk’

OVERSVØMMELSE: Dansk firma har udtænkt ’redningsvest’, der kan redde huset fra at ’drukne’

9. maj 2018

Mange bolig- og sommerhusejere lever i usikkerhed og frygt for oversvømmelser, som kan gøre et hus ubeboeligt i månedsvis. Samtidig kan faren for oversvømmelser af grunden og huset ifølge ejendomsmæglerkæden home i nogle tilfælde gøre det usælgeligt.

Analyser har vist, at omkring 100.000 ejendomme ligger i områder med høj risiko for oversvømmelse. Men nu kommer et dansk firma med en ’redningsvest’ til de berørte boligejere.

”Husejere i udsatte områder har typisk stået over for valget mellem at opføre et dige på deres grund eller vente på, at det offentlige måske afsætter penge til at sikre et helt boligområde. Vi har lavet en løsning, som enkelt og effektivt kan beskytte en bolig eller et sommerhus uden at spolere grunden eller udsigten,” siger Susanne Toftgård Nielsen, adm. direktør i firmaet FloodFrame, der har udviklet løsningen, som typisk koster 80-150.000 kr. at etablere.

Løsningen virker ved at pakke huset ind i en vandtæt dug, der under normale omstændigheder er rullet sammen og gemt i en boks i hele husets omkreds. I tilfælde af oversvømmelse aktiveres dugen og presses op om huset, hvor den danner en beskyttende og vandtæt barriere, der kan holde vandmasserne ude i op til fire døgn. 

Ekstremt vejr med f.eks. oversvømmelser er ifølge en undersøgelse fra Beredskabsstyrelsen det, der bekymrer danskerne mest næst efter terror.

Det bekræfter en repræsentativ spørgeundersøgelse blandt 2.000 danskere, som analyseinstituttet YouGov har udført for Home. Besvarelserne viser, at hver 9. af os – 11 % - frygter, at der sker oversvømmelser i vores nuværende bolig – heraf har knap hver 25. - 4 % - allerede haft vand i boligen.

”Bekymringen for oversvømmelser fylder meget hos danskerne - og i høj grad også hos boligkøberne,” siger boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen i home.

8 ud af 10 danskere – 80 % - i spørgeundersøgelsen fra YouGov og Home svarer, at risikoen for oversvømmelse vil påvirke deres boligvalg, hvis de skulle søge eller købe en anden bolig i dag.

home-kæden understreger, at det er godt med private tiltag, der beskytter boligejerne mod vandmasserne, men opfordrer kommunerne til at fortsætte arbejdet med at sikre boligejerne så godt som muligt mod oversvømmelser, da det ikke er alle boligejere, der kan skaffe op mod 150.000 kr. til sikringen af deres huse.

Læs mere om undersøgelsen på home.dk https://home.dk/bolignyt/flere-artikler/februar-2018/hver-9-frygter-forhojet-vandstand-i-hjemmet/

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!