Menu

Danskerne søger nærhed og albuerum i sommerhuset

Stort, større, størst: Flere køber et stort sommerhus, og de mest efterspurgte udlejningshuse har otte senge eller mere, men der mangler endnu flere store huse til salg og til leje

28. maj 2018

Det arketypiske sommerhus er lille, hyggeligt og oprindeligt. Det har fortsat sine fans blandt ejerne, men det er bare ikke i så høj kurs blandt lejerne.

De mest efterspurgte udlejningshuse har otte senge eller mere, men en stor andel af husene til leje – cirka 2/3 – har otte senge eller færre, forklarer Feriehusudlejernes Brancheforening.

”Vi kan se, at flere og flere holder tre generationsferier sammen. Altså hvor en børnefamilie har bedsteforældre med. Og flere tager to eller tre familier afsted sammen på ferie eller holder en eller anden sammenkomst i sommerhuset. Det øger alt sammen behovet for større huse, ” siger vicedirektør Poul Fejer Christiansen fra Feriehusudlejernes Brancheforening til Berlingske Business.

Han uddyber, at lejerne i stigende grad søger huse, hvor der er flere aktiviteter - et eller flere rum med plads til spil og hygge - eksempelvis en projektor til film, bordtennis, pool eller bordfodbold.

Flere større huse solgt
De sommerhuse, der bliver solgt i øjeblikket, er i gennemsnit 77 kvadratmeter, og det er to-tre kvadratmeter mere end for 10-15 år siden, viser data fra ejendomsmæglerkæden home.

”For 10 år siden var det godt hvert 20. solgte sommerhus, der var 120 kvadratmeter eller større. Nu er det hvert 13.-14. hus. Så vi ser en langsom glidning mod større huse,” siger Michael Dalsager, kommunikationskonsulent i home til Berlingske Business.

Sommerhuset har genvundet sin popularitet, men vi stiller også større krav til vores weekender og ferier end tidligere.

”Vi vil rigtig gerne dyrke den nære ferieform, men vi vil også have muligheden for at trække os tilbage eller sove længe i fred og ro, når vi er samlet i huset, ” siger Michael Dalsager.

Små sommerhuse bygges om eller rives ned
At tendensen til større pladsbehov ikke afspejler sig mere tydeligt i antallet af købte kvadratmeter skyldes, at mange af sommerhusene stadig har den oprindelige størrelse fra opførelsestidspunktet.

”Vi ser i højere grad i dag, at ældre huse bliver erstattet af nybyg - eller at et hus bliver udvidet med en tilbygning eller et anneks med ekstra rum og ekstra bad, så de kan rumme flere og bedre matcher vores bekvemmelighedsønsker. Men vi kunne godt bruge flere store huse til salg. Efterspørgslen er der, ” siger han.

De store sommerhuse er i højere kurs blandt dem, som køber med et investeringsfokus og har enten delvis eller fuld udlejning for øje, forklarer Michael Dalsager. Flere forventes at leje deres sommerhus ud, når Folketinget fordobler skattefradraget til 40.000 kr. årligt allerede i år.

Læs også: "Fordoblet bundfradrag er på toppen" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!