Få adgang til det hemmelige boligmarked

Få adgang til det hemmelige boligmarked

Få adgang til det hemmelige boligmarked

Mere end hver 10. bolig er ikke til salg på nettet. Køberkartoteker har stigende betydning

21. juni 2021

’SKUFFESALG’: Selv om du søger efter dit nye hjem på home.dk eller Boligsiden.dk, der begge præsenterer alle boliger annonceret til salg på nettet, kan du faktisk gå glip af den rette bolig.

Det skyldes, at en del boliger ikke annonceres til salg, hverken på nettet eller i avisen, men i stedet er det, der i mæglerkredse kaldes ’skuffesalg’.

Tal fra Boligsiden viser, at mange boliger bliver solgt, uden at de har været på nettet. Op mod 10-15 %.

I 2020 blev der solgt godt 106.000 boliger – og heraf kom de cirka 13.500 aldrig på nettet, siger Michael Dalsager, der er talsperson og boligmarkedsanalytiker i home.

’Skuffesalg’ dækker over flere ting.

En ’diskret’ bolighandel

Der kan også være meget personlige grunde til, at man ikke ønsker sit boligsalg udbasuneret. For eksempel i forbindelse med skilsmisse kan sælgerne ønske at gå lidt stille med dørene - ofte af hensyn til deres børn.

Det samme gælder sælgerne af nogle liebhaverboliger i den dyre ende af prisskalaen, hvor ønsket om diskretion er højt, og man helst vil sælge direkte via mæglerens netværk til de rette købere. Det kan eks. være kendte erhvervsfolk, politikere, skuespillere og andre offentlige personer.

En ’hurtig’ bolighandel

Når markedet boomer, så bliver rigtig meget bare solgt hurtigt. Når en bolig kommer til salg, så bliver køberne i mæglerens kartotek typisk kontaktet først, og det betyder, at folk med almindelige ’netsøgninger’ ikke altid får buddet. Boligen er ganske enkelt solgt inden, og disse handler har fyldt mere og mere.

En ’forsigtig’ bolighandel

Nogle købere føler sig ikke helt klar til at sælge eller til at sætte ’rigtigt’ til salg, men mægleren må gerne spørge dem, hvis han eller hun har en interesseret køber.

Det gælder eksempelvis også købere, der er bange for at få solgt ’for hurtigt’, altså inden de har fundet den næste bolig selv. I stedet for ’skuffesalg’ kan de med fordel i stedet for benytte sig af salgsmetoden ’Værd at vente på’: https://home.dk/om-home/produkter-og-services/vaerd-at-vente-paa/

En ’chance-bolighandel’

Der findes også boligejere, som ikke har det store behov for at sælge, men hvis den rette køber vil give den rette pris, så er boligen i princippet til salg via ejendomsmægleren.

En ’langtrukken’ bolighandel

Især tidligere, inden det nuværende boom på boligmarkedet, var der boligejere, der med rette var bange for at få ’liggetidspest’. Altså at boligen stod til salg alt for længe. Så længe at køberne holdt sig endnu mere væk, fordi ’der måtte være noget galt med boligen’.

Derfor valgte sælgeren at tage boligen af nettet og i stedet for have den i skuffen hos mægleren – og nogle valgte sågar at sælge fra skuffen fra start. Den fremgangsmåde er mindre fremherskende i dag.

Sælg synligt = bedste boligsalg

Homes anbefaling er, at man skaber fuld synlighed om sin bolig, da det giver det bedste salg for en boligejer – fordi alle interesserede købere får chancen for at byde sig til.

Jo flere købere, jo hurtigere salg, jo bedre pris, siger Michael Dalsager.

Kontakt mægler og skriv dig op

Den bedste måde, at sikre sig adgang til alle boliger, er at fortælle ejendomsmægleren om sine ønsker, lade sig skrive op i køberkartotektet hos ejendomsmægleren og holde tæt kontakt.

Som køber kan du også forberede dig – ved at være godkendt til købet i banken. Og hvis du skal sælge en bolig først, bør du sætte gang i dit eget boligsalg så hurtigt som muligt, evt. få en salgsvurdering så du kender dine muligheder.

Det handler om at være klar til at slå til, når boligen byder sig – det er boligsælger, der vælger, og her spiller det ind, hvor klar man fremstår som køber, siger Michael Dalsager.

Foto: Palle Skov 

Læs også:

Køberfif: Gode råd til boligkøb 

home køberkartotek 

home Køberrådgivning


/ Bestil salgsvurdering
Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Venlig hilsen
home

{{vm.successTexts.shopName}}

{{vm.successTexts.shopAddress}}

{{vm.successTexts.shopZip}} {{vm.successTexts.shopCity}}

Tlf.: {{vm.successTexts.shopPhone}}

{{vm.successTexts.brokerName}} {{vm.successTexts.brokerName}}
{{vm.successTexts.brokerTitle}}

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Dine kontaktoplysninger

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek
Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 1 til 2 gange om måneden.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!