Menu

Lejlighedssalget vendte bøtten

’COMEBACK KID’: Efter 17 måneder med færre salg - comeback til lejlighederne

4. juni 2019

Efter en lang og sløv periode ser det ud til, at der igen er kommet vind i sejlene til salget af ejerlejligheder i hovedstaden.

I april blev der solgt 528 ejerlejligheder i København, hvilket er en stigning på 11,2 % sammenlignet med april 2018, viser handelstal fra Boligsiden for hele markedet.

Stigningen kommer efter næsten halvandet år med faldende salgstal i hovedstaden. Det er første gang siden oktober 2017, at der er solgt flere ejerlejligheder end i den tilsvarende måned året før.
I de 17 forudgående måneder har handelsaktiviteten ligget mellem otte og 31 % under niveauet for samme måned året før.

At pilen i april peger opad igen, kan der være flere årsager til ifølge Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden:

”Vi har nu set handelsaktiviteten falde over en længere periode, og den udvikling måtte jo selvfølgelig vende på et tidspunkt. Samtidig har lånestramningerne, der blev indført i 2018, efterhånden lagt en dæmper på bekymringerne for en boligboble og givet køberne nyt mod på at investere i en lejlighed i København,” siger hun.

Hos ejendomsmæglerkæden home så man allerede en stabilisering i marts, hvor lejlighedssalget matchede samme måned sidste år. Og interessen for lejlighedskøb holder sig på et stabilt leje, viser home Køberbarometer for de næste seks måneder.

”Der er godt nok solgt færre lejligheder end i starten af 2018, men lejlighedskøberne har ikke skruet ned for købsplanerne, og det er et positivt signal. Køberne har fået mere at vælge imellem, og sælgerne er villige til at forhandle mere om tingene. Det kan være med til at skubbe til handlerne de kommende måneder,” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home.

Den markante stigning på det københavnske marked, der står for omtrent en tredjedel af det samlede marked i Danmark, er dog ikke helt nok til at trække kurven opad for hele landet.

Men i april blev der dog solgt samme antal lejligheder på landsplan som sidste år.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!