Menu

Har du planer om at købe sommerhus?

Her er 10 vigtige spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du slår til

26. juni 2019

Det er let at forelske sig i et lille hus ved kysten, men en større beslutning at blive sommerhusejer. Danske Bank, Realkredit Danmark og home har udarbejdet en guide til, hvad du bør overveje, før du slår til, så du kommer godt hjem som fritidshusejer.

Start med en grundig snak i familien om, hvad I vil bruge huset til – og hvad der er vigtigt for jer hver især. 

”Det er klogt at tænke over, om sommerhuset også passer til jeres behov om nogle år. Det er ikke uden omkostninger at låne til et sommerhus og gøre huset klar til indflytning, så som tommelfingerregel skal I kunne se jer selv i huset mindst fem år frem,” råder Lasse Nygaard, boligchef i Danske Bank.

home og Realkredit Danmark råder desuden til, at drivkraften bag et fritidshuskøb er lysten til selv at bruge huset.

"Køb sommerhus, fordi I glæder jer til at bruge huset i årene, der kommer. Brugsværdien bør være den primære drivkraft for jeres køb – for sommerhuse er ikke så oplagte i et rent investeringsperspektiv. Der er en del omkostninger forbundet med at købe og sælge et sommerhus, og der vil altid være en vis usikkerhed om, hvordan markedet udvikler sig," siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Som vordende sommerhusejer kan du også overveje, om du vil leje det ud og hente nogle af udgifterne til sommerhuset hjem igen.

”Danskerne er glade for at leje sommerhuse, og det samme er især de tyske turister. Så de seneste år har udlejningen af danske sommerhuse slået alle rekorder, og samtidig er skattereglerne lempet,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home. 

Hvis du lejer dit sommerhus ud gennem et bureau, har du et bundfradrag på 40.900 kroner (i 2019).

”Det er langt fra alle, der har lyst til at åbne deres sommerhus for andre. Udlejning stiller nogle krav til huset, og det føles måske mindre personligt, fordi du ikke har lyst til at have dine private ting stående fremme,” understreger Henrik Hauthorn Jensen fra home.    

Vil du vide mere om dine muligheder for at leje sommerhuset ud, kan du fx bede om at se sælgers udlejningsregnskaber tre år tilbage, lyder rådet i guiden, som du kan se på Danske Banks hjemmeside. Se hele guiden til et godt sommerhuskøb her.

Foto: Palle Skov


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!