Menu

Topmøde om at bo billigere i København

FIND DET RETTE ’BOLIGMIX’: Studerende, singler, par og familier er klemt i stor boligmangel – hovedstaden vil mangle 73.000 boliger i 2025

14. juni 2018

Lige nu spekuleres der i, om det københavnske lejlighedsmarked er ved at køle af efter en lang periode med stor aktivitet og ditto prisstigninger. På den anden side er der udsigt til et underskud på 73.000 boliger om 7-8 år.

Det er en udfordring, som alle kommuner i hovedstadsområdet skal hjælpe med til at løse, mener transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), der indkalder til et boligtopmøde.

Et indsatsområde bliver at finde det rette mix af boliger. En analyse viser ifølge ministeriet, at der er stor efterspørgsel på mindre lejligheder, fordi der vil være flere studerende, singler, par og familier, som ønsker at bo i en mindre lejlighed for til gengæld at bo billigere eller mere centralt nu og i årene, der kommer.

De seneste år er der bygget en del nyt i København, men ofte har det været store og dermed dyre boliger – set fra nybegynderne på boligmarkedets synspunkt.

”Det er blevet sværere at være nybegynder på boligmarkedet, altså de helt unge, førstegangskøberne, og dem der bor alene. Priserne er steget meget og er relativt højt, og der er rift om de mindre boliger, så det er bestemt et godt tiltag, at det rette mix af boliger bliver tænkt grundigt ind i byplanlægningen, ” siger senior kommunikationskonsulent Michael Dalsager i ejendomsmæglerkæden home og tilføjer:

”København er en magnet og vil være det i årene fremover, så selv om tingene er kølet en smule af, så er der en solid interesse for at bo i byen. Vi møder fortsat mange købere på fremvisning, men vi kan med stor sikkerhed sige, at et større udvalg af mindre lejligheder vil blive varmt modtaget.”

Boligtopmødet skal sammenligne boligbehovet i hovedstaden med kommunernes planer og fjerne de sten, der står i vejen for at opnå målet om at efterkomme den høje efterspørgsel på boliger i de kommende årtier, lyder det fra ministeren. En dato for mødet er endnu ikke fastlagt.

Læs også: "Sundt at tempoet er taget ud af lejlighedmarkedet i København" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!