Menu

Huspriserne ned for 2. måned i træk

SIDSTE NYT FRA PRISFRONTEN: Lejlighedspriserne steg til gengæld i maj

25. juni 2018

Kvadratmeterpriserne på huse faldt lidt i maj, selv om det faktisk går godt med salget. Både i Aarhus, København og på landsplan var der til gengæld ’optur’ til lejlighedspriserne – trods lidt mindre gang i solgt-skiltene. Det viser homes indeks for salgspriser, som udsendes i samarbejde med Danske Bank.

På landsplan faldt kvadratmeterprisen på huse 0,3 % fra april til maj (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Det er anden måned i træk med prisfald. Sammenlignet med maj 2017 lå huspriserne dog 0,7 % højere i maj sammenlignet med for et år siden.

Modsat steg ejerlejlighederne i snit med 0,3 % på landsplan fra april til maj. Sammenlignet med samme måned sidste år er det 1,5 % højere. Bag prisstigningen på landsplan gemmer der sig også prisstigninger i både København og Aarhus på henholdsvis 0,4 og 0,5 %, oplyser home.

 

I årets første fem måneder er salget af huse dog ca. 4 % foran sidste år, så hussalget holder 'kurs og fart', ser det ud til, lige som mange fremvisninger i maj lover godt for de næste par måneders salg.

"Det er anden måned i træk med fald i kvadratmeterprisen på huse. En årsag kan være, at der er en stigende andel af hussalg i landkommunerne med lavere kvadratmeterpriser. Det trækker lidt ned i gennemsnittet.

Til gengæld trodser lejlighederne nærmest markedets 'logik'. I forhold til sidste år ligger salget af lejligheder både i maj og for årets fem første måneder ca. 8 % lavere. Ikke desto mindre steg kvadratmeterpriserne på lejligheder igen i maj.

En forklaring kan være, at køberne især går efter de mindre lejligheder, som de har råd til at købe efter de nye stramme kreditvurderingsregler, og de mindre lejligheder har typisk en højere kvadratmeterpriser, da de første ’basiskvadratmeter’ i en bolig er de dyreste. Det kan være med til at trække gennemsnittet op," siger Henrik Hauthorn Jensen, Home.

FAKTA:
Se home husprisindeks

https://home.dk/om-home/presse/home-husprisindeks/2018/home-husprisindeks-maj-2018/

Se home ejerlejlighedsprisindeks

https://home.dk/om-home/presse/home-ejerlejlighedsprisindeks/2018/home-ejerlejlighedsprisindeks-maj-2018/

Læs også: "Sundt at tempoet er taget ud af lejlighedsmarkedet i København" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder fra os via vores nyhedsbrev, nu skal du bare læne dig tilbage og vente.

Der skete en fejl !