Menu

Husbyggeriet ramt af ’forsigtigper’

Parcelhusbyggeriet kører i slæbegear, selv om dansk økonomi er i hopla. Det kniber med modet, økonomien - og så mangler der byggegrunde

6. juni 2018

Finanskrisen fik byggeriet af enfamiliehuse til at styrtdykke. Nu er det igen opgangstider i dansk økonomi, men det har ikke sendt byggeriet af huse på himmelflugt.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 1. kvartal blev opført 1.730 nye enfamiliehuse svarende til et fald på 13 procent i forhold til samme periode i sidste år.

”Der er fremgang i dansk økonomi. Det gør det alt andet lige mere attraktivt at bygge nyt, men vi ser et niveau for nybyggeriet, der slet ikke er i nærheden af de niveauer, vi så midt i 00’erne. Danskerne er blevet mere forsigtige,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, til finans.dk om den generelle udvikling i nybyggeriet.

Under højkonjunkturen i midten af 00’erne tordnede nybyggeriet i vejret for at sætte rekord i 2007 med mere end 16.000 nyopførte enfamiliehuse. Til sammenligning blev der sidste år opført knap 8.500 enfamiliehuse.

Danske familiers afdæmpede lyst til at bygge nyt hus forklares bl.a. med stor geografisk forskel i de stigende boligpriser, og så har boligmarkedet de seneste ti år ændret karakter.

”Hussalget og -priserne er gået mest frem i de store byer, hvor der flytter flere folk til, men her mangler der tit plads at bygge på. Vi kunne sagtens sælge flere byggegrunde, men udbuddet er der ikke altid. Og andre steder, hvor grundene er der til overflod, kan det knibe med økonomien i byggeprojektet, ” siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i ejendomsmæglerkæden home.

Se hvor der er grunde til salg: https://home.dk/grund

I de store byer er det blevet mere almindeligt at skaffe en byggegrund ved at rive ældre huse ned.

”Men det er bestemt ikke alle købere, der kan eller tør kaste sig ud i sådan et projekt, der kræver en solid økonomi og god rådgivning,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

Mens husbyggeriet ikke kører på ’den store klinge’, så bliver der i de store byer opført mange lejligheder – også mange lejeboliger –i øjeblikket, og det passer mange boligsøgende godt, da en lejelejlighed er mere overskuelig og mindre forpligtende end at bygge hus selv, mener home.

Læs også: "Flere og flere bor til leje" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!