Menu

Hjælp til udsatte husejere: Sæt prop i kloakken

Danske boligejere frygter vand i boligen - ny vandsikringsprop kan sikre mod vandet fra kloakken i badeværelse og bryggers

6. juni 2018

8 ud af 10 danskere – 80 % - svarer i en spørgeundersøgelse fra YouGov og home, at risikoen for oversvømmelse vil påvirke deres boligvalg, hvis de skulle søge eller købe en anden bolig i dag.

Billeder af oversvømmede huse og arealer efter stormflod og svulmende kloakker er sandsynligvis en væsentlig del af forklaringen, mener home.

”Det er vores store skræk, at hus og indbo bliver ødelagt, ” siger Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent i home:

”Jo mere sikkerhed man kan give boligkøberne, jo bedre er det for salget og prisen. Det er en rigtig god idé at sikre sig, før skaden er sket. ”

Og der er flere nye muligheder for at sikre sit hus og indbo mod opstigende vand – både gennem kloakken og udefra.
Lind Solution er producenten bag et af de nyeste produkter, nemlig vandsikringsproppen. Vandsikringsproppen er udviklet i samarbejde mellem klima-iværksætteren Terkel Lind og den nu pensionerede opfinderrådgiver fra Teknologisk Institut Peter Cordsen.


”Vi har udviklet en enkel, holdbar løsning, der er stærk på prisen. Vandmængderne er en stor udfordring i samfundet, og det er vigtigt, at vi alle sammen tager ansvar og kigger på beredskabet i vores hjem”, siger Terkel Lind:

”Private og virksomheder er typisk forsikret mod vandskader, men ingen er sikret mod tabet af uerstatteligt arvegods, familiefotos, den gamle pladesamling etc.”, fortsætter han.

Vandsikringsproppen kommer nogle få uger efter en anden produktlancering, nemlig FloodFrame. Løsningen virker ved at pakke huset ind i en vandtæt dug, hvis vandet stiger rundt om huset: https://home.dk/bolignyt/flere-artikler/maj-2018/hjaelp-paa-vej-til-husejere-med-vandskraek/

Fakta: Vandsikringsprop

Producenten Lind Solution skriver, at proppen kan modstå et højt tryk fra vandet i både badeværelse og bryggers.

Vandsikringsproppen er et billigt alternativ til installation af et traditionelt højvandslukke og passer til afløb i cirka 80 % af alle 100-110 mm afløb i boliger og bygninger i Danmark.

Den beskytter alle tilgangene til gulvafløbet; vaskemaskine, bad, håndvask etc. og er testet til at modstå fire meter vandsøjletryk. Den er nem at sætte i ved varsel om nedbør eller stormflod og spænder til i takt med at vandtrykket i afløbet øges.

Den nye type højvandslukke er til salg for 395 kroner. Til sammenligning koster eksisterende løsninger med en højvandslukke mellem 30.000-110.000 kroner at installere - hertil kommer en løbende omkostning til årligt eftersyn, skriver producenten: https://lindsolutions.myshopify.com/products/vandsikringsprop

Læs også: "Dækker nu op til 150.000 kr. - helt gratis" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!