Menu

Er dit sommerhus klar til normal dansk sommer?

TRE ’ENERGISKE’ TIP TIL SOMMERHUSET: Maj satte varmerekord, men dansk sommer er ikke altid ensbetydende med sol og varme temperaturer

6. juni 2018

Maj var den varmeste måned i 139 år. Men sådan kan det jo ikke blive ved. I løbet af en ’normal’ dansk sommer foregår mange sommerdage inden døre. Energistyrelsen giver her et par gode råd til, hvordan du sikrer dig et varmt og tørt sommerhus på de kølige og regnfulde sommerdage.

Det er en god idé at se på, om dit sommerhus trænger til en ny varmeform, energiruder eller andre energiforbedringer, der både giver et bedre indeklima og en lavere varmeregning, lyder det fra styrelsen.

Ifølge ejendomsmæglerkæden home glemmer en del sommerhusejere at energiforbedre sommerhuset.

”Mange tænker, at de ikke er der så meget, og at besparelserne på varmeregningen kræver for store investeringer, men energiforbedringerne gavner ofte også komforten, så man får mere glæde af huset, når man er der,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.

FAKTA: Tre ’lune’ tips til sommerhuset:

1/ Skift til en varmepumpe:
Er det ofte koldt og fugtigt i sommerhuset? Så kan du overveje at skifte varmeform. Erstatter du eksempelvis sommerhusets el-radiatorer med en varmepumpe, får du både et bedre indeklima og et mindre elforbrug. Du kan desuden tænde varmepumpen hjemmefra. På den måde er du sikker på at ankomme til et tørt og opvarmet sommerhus. På varmepumpelisten finder du varmepumper, der overholder alle lovkrav og er testet på et uafhængigt testlaboratorium. Se varmepumpelisten på SparEnergi.dk.

2/ Skift termoruderne ud med energiruder:
Er vinduerne i dit sommerhus af ældre dato? Så kan du overveje at indsætte energiruder – og altså beholde de nuværende rammer - det er næsten lige så energieffektivt som helt nye energivinduer men billigere. Energiruder holder ca. dobbelt så godt på varmen som almindelige termoruder. Vil du have helt nye vinduer, så vælg A-mærkede.
Se, hvad du kan spare ved at indsætte energiruder på SparEnergi.dk.

3/ Hvis du supplerer med brændeovn:
Hvis du varmer sommerhuset op med elvarme, supplerer du måske med varmen fra en brændeovn på de kølige sommerdage. Er brændeovnen gammel, bør du skifte den ud med en ny svanemærket model. Den udnytter brændets energiindhold med mindst 73 %. Korrekt fyring og en god brændeovn har stor betydning for, hvor meget ovnen påvirker miljøet.

Se mange flere tips og tricks til at spare på energien i sommerhuset på SparEnergi.dk.

Kilde: Energistyrelsen

Læs også - Forøg din friværdi modernisering: Lad være at gøre dit hus til noget, det ikke er: "Gør din bolig salgsklar med respekt"

 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!