Menu

Ti gange så dyr i Gentofte som på Lolland

ÉN KVADRATMETER VILLA: Danmarks-kortet for huspriser bliver mere og mere grønt. Se 17 kommuner, der er kommet op over prisniveauet fra før finanskrisen – 15 nye de seneste tre år

11. juli 2018

De gode tider på boligmarkedet spreder sig som ringe i vandet ud fra de største byer. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Det betyder, at huspriserne i 17 af landets kommuner nu ligger over prisniveauet, inden boligboblen brast. Tilbage i 2015 var det kun tre kommuner. Dengang var det kun Aalborg, Skanderborg og København, der lå højere. I Aarhus havde priserne lige akkurat ramt niveauet fra før krisen.

Det er vækst i salget, der får prisstigningerne til at sprede sig som ringe i vandet ud fra de største byer, lyder det fra ejendomsmæglerkæden home.
Her blev der i 2017 solgt godt 8 % flere huse end året før, og de gode takter holder ved i år, hvor home-mæglerne efter de første seks måneder også har solgt knap 4 % flere huse og rækkehuse end sidste år i samme periode.

”Det går fremad med salget i flere og flere kommuner, men væksten i salget er dog ikke helt så stejl længere, da vi allerede sidste år så en markant fremgang mange steder,” siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i home.

Der er flere årsager til den stigende aktivitet på boligmarkedet.

”Det skyldes hovedsageligt den lave rente, og så har vi fået finanskrisen på tilpas lang afstand til, at vi for nogle år siden igen begyndte at tro på markedet,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Fortsætter salget med at vækste, forventer hun, at endnu flere kommuner kommer med op over toppen. 

”Lige nu ser vi et husmarked, hvor der er ’grønne tal’ i alle regioner, når vi ser på salgspriserne, og derudover kan vi se, at efterspørgslen fortsat er stor, i det salgstiden falder,” siger boligøkonomen.

I landets dyreste kommune Gentofte koster en kvadratmeter hus nu ca. 43.500 kr. i snit. Det er næsten ti gang så meget som i landets billigste kommune Lolland, hvor kvadratmeterprisen på de solgte huse i juni lå på knap 4.400 kr.

FAKTA: Kommuner hvor huspriserne har krydset finanskriseniveau: 
Se kvadratmeterpriser for alle kommuner på Boligsiden.dk under Markedsindeks.

Link til mere grønt Danmarkskort er også vedhæftet.

 Kilde: Boligsiden.dk

(Tabellen viser de 17 kommuner, hvor huspriserne har nået topniveau sammenlignet med højeste pris i perioden 2005-2011. Tallene viser, hvor meget over niveau salgspriserne var i juni 2018 samt niveauet i juni 2015. Kvadratmeterprisen er angivet for begge perioder. Kilde: Boligsiden.dk)

Læs også: "Huspriserne ned for 2. måned i træk" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!