Menu

Nyt energimærke kan lune dit boligsalg

KEND DE NYE REGLER: Få hjælp til at vurdere, om du skal investere i et nyt, bedre energimærke for eksempel ved boligsalg

5. juli 2018

Det er måske lidt svært at forholde sig til her i sommervarmen.

Men Energistyrelsen ændrer den 1. juli 2018 de såkaldte energifaktorer for el og fjernvarme, som for nogle boligejere betyder, at huset vil kunne få et bedre energimærke – også selvom der faktisk ikke er foretaget energiforbedringer.

For boligejere kan det betyde, at det i nogle tilfælde vil kunne betale sig at investere i et nyt energimærke og få en bedre karakter, selvom de ikke har fået nye vinduer eller har gennemført andre energiforbedringer.

I ejendomsmæglerkæden home peger man på, at det er vigtige overvejelser ved et salg, selv om energimærket som udgangspunkt gælder i ti år.

”Boligkøberne er meget opmærksomme på boligens energimærke, og det er ikke ualmindeligt, at boliger med et skidt energimærke slet ikke får en chance på en fremvisning, men bliver fravalgt allerede i søgningen på nettet,” siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i home.

Energistyrelsen har udviklet et hjælpeværktøj, der kan hjælpe med at vurdere konsekvenserne for energimærket. Det giver udelukkende en indikation af, om energimærket vil skifte karakter som følge af de justerede energifaktorer, understreger Energistyrelsen.

Og det kræver en fornyet energimærkning af bygningen at få et nyt energimærke baseret på de nye energifaktorer.

”Derfor er det også en god idé at rådføre sig med den lokale ejendomsmægler, helt oplagt i forbindelse med en salgsvurdering, om det kan svare sig at få lavet et nyt energimærke. For nogle ejendomme vil et nyt bedre energimærke have stor effekt, for andre vil det måske være spildte penge, men det kan en ejendomsmægler rådgive om,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

Gennem home kan boligsælgere bestille alle tre rapporter, energimærke, tilstandsrapport og elsynsrapport og først betale, når boligen er solgt.

FAKTA om energifaktorer
Energifaktorerne bruges ved fastsættelsen af energimærket til at beregne behovet for tilført energi til bygningen. Da en stigende mængde af Danmarks energi kommer fra vindkraft, solenergi og andre vedvarende energikilder, kræver det generelt mindre energi at producere elektricitet og fjernvarme og Energistyrelsen har derfor nedjusteret energifaktorerne for disse energikilder, så de afspejler den faktisk forventede energiforsyning i 2020.

Kilde: Energistyrelsen

Læs også: "Fjernvarmepris: Køb hus for 2,1 mio. kr. ekstra" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!