Menu

Kraftigt bolighøjtryk rammer i juli

Rekordgode boliglån, mange nyheder til salg og nye købere skaber sommertravlhed hos ejendomsmæglerne – og højtrykket kan vokse endnu mere, viser nye tal

5. juli 2018

Det vælter ud med nye huse til salg, køberne skriver under på huse i et omfang, der ikke er set større i årtiet, og det billigste boliglån nogensinde har aldrig været billigere.

”Det er tre ting, der kan varme hussalget ekstra op i den kommende tid, for det betyder, at der er mange nye huse at vælge imellem for de mange købere, der tilmed kan slå til og få et vildt godt boliglån med sig ved at handle nu, ” siger senior kommunikationskonsulent Michael Dalsager i home.

Kursen på de to toneangivende fastforrentede lån er bare blevet bedre og bedre den seneste tid, og 2 %-lånet er tæt på at lukke, mens 1,5 % lånet er i de bedste kurser set, skriver Børsen. Det betyder lave boligrenter til boligejerne og boligkøberne.

Tal fra Boligsiden viser, at der henover maj og juni er blevet sat mange nye huse til salg. Helt præcist 18,5 % flere end i samme periode sidste år. Samtidig blev der i maj solgt rekordmange huse, så udbuddet er forblevet nogenlunde stabilt med et plus på knap 2 % flere end for et år siden, viser tal fra Boligsiden.

"En lavere boligrente betyder, at det er billigere for køberne at låne til huset, selv om vi har set stigende priser. Også for boligsælgerne er det et plus, fordi flere får solgt og til højere priser, ” siger Michael Dalsager.

Helt nye tal fra home viser samtidig, at ejendomsmæglerne har haft rigtig travlt med at fremvise i juni, hvor der har været 4,3 % flere købere ude at se på hus den seneste måned.

”Der er en tydelig sammenhæng mellem fremvisninger og handler de kommende 1-2 måneder, så vi forventer at få en arbejdsom sommer og sensommer, ” siger Michael Dalsager.

Du kan læse om at sælge bolig gennem home.

Læs også: "Årets største boligfest er slut - men festen fortsætter" her


Få nyheder og inspiration om boligmarkedet


Tilmeld nyhedsbrev

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!