Smarte solceller straffes af Skat

Solceller, der er bygget ind i taget, er pænere at se på end solceller, der ligger oven på taget. Men staten vil ikke give samme skattefradrag. Urimelige regler, mener home

11. juli 2012

Solceller bliver efter de gældende skatteregler straffet for at se godt ud. Ifølge Skatteministeriets regler kan du nemlig ikke benytte de fordelagtige regler for skattefradrag, hvis du vælger solceller, der er bygget ind i taget. Det skriver bolius.dk.

 

Årsagen er, at tagintegrerede solceller i skatteteknisk forstand tæller som en installation og ikke et driftsmiddel, og derfor kan der ikke afskrives på anlægget.

 

"Solceller skal ligge på en skinne, hvis du vil have de store fradrag. Du kan slet ikke bruge de ordninger, hvis du vælger tagintegrerede solceller," siger energivejleder Carsten Sohl fra Energitjenesten til bolius.dk og henviser til, at man ikke har mulighed for at benytte virksomhedsordningen, der ellers er mere fordelagtig i mange tilfælde.

 

Arkitekt maa og redaktionschef i Bolius Boligejernes Videncenter, Kristine Virén, mener dog ikke, at det bør være skattetekniske regler, der skal afgøre, hvilke solceller man vælger.

 

"Solceller er en langsigtet investering, og det skal den være både for økonomien og øjet. Hvis man skal have 40-50 kvadratmeter solceller op på taget, bør æstetikken veje tungt. Solceller skal nødigt blive lige som den første generation af gamle termoruder, der ikke pyntede på husene," siger Kristine Virén.

 

Hos ejendomsmæglerkæden home kan man heller ikke se det fornuftige i de nuværende skatteregler.

 

"Husets energiforhold betyder meget for boligkøberne - men det gør husets udseende også. Populært sagt, vil vi gerne være grønne, men det må også gerne se godt ud. Derfor er det ikke rimeligt, at folk, der vælger en æstetisk solcelleløsning, skal straffes i forhold til dem, der lægger anlægget ovenpå taget, siger Mads Ellegaard, der er kommunikationschef i home, og opfordrer politikerne til at kigge på skattereglerne på området.

 

Foreløbig ser de nuværende skatteregler dog ud til at bestå.

 

I et svar i Folketinget til Jacob Jensen (V) siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), at "der fortsat ikke er planer om at ændre afskrivningsloven…," skriver bolius.dk.

 

Solceller indbygget i taget har en 3-4 % lavere ydelse end fritliggende, fordi solcellerne ikke så let kan komme af med varmen.

 

Læs her om, at solceller er populære som aldrig før

 

 


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Dine kontaktoplysninger

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!