home-indehaver i Brejning: ”Hvis du har gnisten, så er det drømmejobbet”

I vandkantsbyen Brejning nyder Jonna både at sælge boliger og skænke øl til byens bier-fester. Hun er vild med jobbet som ejendomsmægler og mener sagtens, at man både kan være kvinde og indehaver

11. januar 2022

I Brejning holder indehaver og ejendomsmægler Jonna Harbo til. Hun flyttede til byen som 6-årig med sine forældre, og siden er hun blevet boende inden for Brejnings bygrænse.

Jonna er født ind i ’mægleruniverset’, da begge hendes forældre også gladelig arbejdede som mæglere og indehavere i byen. Det krævede dog lidt at overtale hendes far, men efter nogle år startede Jonna som fuldtidsansat hos ham i 1985 og købte i 1988 det halve af mæglerforretningen. Et år senere blev forretningen til en del af home-kæden, og i 1997 blev Jonna ene indehaver af home Brejning, da hendes far gik på pension.

I dag står der stadig kun Jonna Harbo på indehaver-kontrakten på Brejning Søndergade 7. Hun kan derfor nu fejre 25-års jubilæum som ene indehaver af forretningen i Brejning.

Her vurderer, fremviser og sælger hun boliger ned til Vejle Fjords attraktive vandkant, og hun har endda medvirket i tv-programmet ’Vandkant til salg’.

Kvinder kan også være ejendomsmæglere

Selvom Jonna er glad for at være ejendomsmægler, så er gruppen af kvinder i branchen i undertal. Den 1. januar 2021 var fordelingen af Dansk Ejendomsmæglerforenings personlige medlemmer 37% kvinder og 63% mænd. En fordeling, der vidner om, at stadig flere mænd end kvinder træder ind i mægleruniverset.

Men kigger man rundt på det lille kontor i Brejning, vil ens øjne hurtigt spotte, at der kun sidder kvinder rundt ved skrivebordene – det er dog ikke bevidst fra Jonnas side.

- Jeg har altid sagt, at jeg hellere vil arbejde sammen med mænd fremfor kvinder. Men jeg må indrømme, at det faktisk går rigtig fint, fortæller Jonna.

På det lille kontor er man heller ikke i tvivl om, at de fire kvinder fungerer godt sammen – både arbejdsmæssigt og personligt. Med smil på læberne kastes der både sjove og faglige bemærkninger rundt mellem skrivebordene, og dermed dannes rammen for den festlige stemning i home Brejning.

Jobbet som ejendomsmægler har Jonna altid følt sig godt hjemme i, ligesom hun altid har følt sig taget godt imod som kvinde i branchen.

- Det er kun enkelte mænd, der stadig tænker, at en ejendomsmægler er en mand – sådan en type, der skal have sendt salgsopstillingen til sig, selvom det er konen, der har bestilt, lyder det fra Jonna.

Piger og kvinder kan altså sagtens arbejde som ejendomsmægler.

”Jeg er vild med forskelligheden”

Det er ingen hemmelighed, at Jonna arbejder en del – men det er heller ingen hemmelighed, at hun virkelig holder af jobbet som ejendomsmægler.

- Man bliver syg af at gå på arbejde, hvis man hellere ville lave noget andet. Jeg kunne ikke arbejde så mange timer, som jeg gør, hvis jeg ikke kunne lide det, fortæller Jonna.

Når man arbejder som ejendomsmægler, er to dage sjældent ens. Forskelligheden gør, at jobbet aldrig bliver ensformigt og kedeligt, hvilket er vigtigt for Jonna.

- I går havde jeg regnet med at have en dag, hvor jeg skulle være på kontoret hele dagen.  Kl. 6.40 bankede det på ruden, og ude foran stod en mand, hvis liv stod i ruiner. Og så blev min dag lavet helt om. Så skulle jeg pludselig på vurdering, og det tager jo også lidt tid at snakke med manden. Så fik jeg en helt anden dag end forventet, og sådan går det som regel. Derfor ved jeg aldrig, hvad jeg møder ind til om morgenen, og hvornår jeg kommer hjem igen. Jeg er vild med forskelligheden!

Ifølge hende må man som kvinde ikke udelukke at træde ind i branchen pga. de lidt længere arbejdstider, hvis det er dét, man drømmer om.

- Hvis du trives bedst med et 8-16 job, så skal du ikke blive ejendomsmægler. Men hvis du har gnisten og elsker det uforudsigelige, så er det drømmejobbet! Nogle gange tænker jeg, at det kunne være fedt at prøve at komme hjem kl. 16 en dag. Men når der så sker noget spændende, så går det over igen, lyder det grinende fra Jonna.

Vild med lokalsamfundet og en god snak

Selvom der ofte er travlt i den lille forretning, prioriterer de at spise frokost sammen på kontoret. De tre ansatte Anna Jensen, Sofie Bruun og Sidsel Korgaard har dog lært, at hvis frokosten ikke skal blive til eftermiddagskaffe, så er det ikke Jonna, der skal smutte ned i det lokale supermarked og gribe indkøbskurven.

- Hvis jeg går ud og handler, så går der minimum en time, inden jeg er tilbage, fordi jeg møder så mange, jeg lige skal snakke med. Så derfor gør de andre det, fortæller Jonna, der holder meget af at snakke med folk.

For Jonna er lokalsamfundet vigtigt, og hun elsker at støtte de forskellige arrangementer og initiativer i byen. Hun er derfor fast bartender til byens årlige bier-fester og sætter en ære i at støtte byens mange klubber.

Kombinationen af mæglerfaget og det at kunne arbejde lokalt i Brejning, er altså en kombination, der danner Jonnas drømmejob. Et drømmejob piger og kvinder med gnisten sagtens kan springe ud i.

Foto: home

Læs også:

Holdspilleren Pernille ’scorer’ partnerskab hos home Herning og Ikast

Så mange bysbørn vender hjem i din kommune

home flytter ind i Lønstrup

 


/ Bestil salgsvurdering
Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Venlig hilsen
home

{{vm.successTexts.shopName}}

{{vm.successTexts.shopAddress}}

{{vm.successTexts.shopZip}} {{vm.successTexts.shopCity}}

Tlf.: {{vm.successTexts.shopPhone}}

{{vm.successTexts.brokerName}} {{vm.successTexts.brokerName}}
{{vm.successTexts.brokerTitle}}

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Dine kontaktoplysninger

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek
Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 1 til 2 gange om måneden.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!