Danskerne: Huspriserne stiger for 8. år i træk i 2020

Danskerne: Huspriserne stiger for 8. år i træk i 2020

Hver anden tror huspriserne stiger 2 % eller mere i 2020 ifølge en ny spørgeundersøgelse. Få tror på markante hop i priserne, nærmest ingen forventer store prisfald. Ikke helt skævt, vurderer ekspert.

13. januar 2020

Huspriserne holder højde eller stiger i 2020, mener langt de fleste ifølge en stor spørgeundersøgelse af danskernes forventninger til huspriserne.

I løbet af 2019 er huspriserne steget med 3,8 % på landsplan, viser nye tal ifølge Boligsiden. Det svarer til en stigning på godt 500 kr. pr. kvm., så et hus på 140 kvm. i snit koster 2.025.000 kr.

Den positive prisudvikling fortsætter på landsplan, mener danskerne ifølge en repræsentativ spørgeundersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden home blandt 2.000 repræsentativt udvalgte respondenter.

Af dem - godt 1.500 personer - der har mod på at spå om prisudviklingen, er det 8 %, der regner med, at huspriserne på landsplan vil stige med 5 % eller mere i løbet af 2020.
40 % regner med et moderat prisplus på 2-4 % i løbet af det nye år, og det vil i så fald være ottende år i streg med stigende huspriser.

Ca. 44 % regner ikke med, at der sker det store med priserne i 2020. De forventer en lille stigning eller et lille fald på +/- 1 %.

7 % skyder på, at huspriserne falder mellem 2-4 % og 1 % med 5 % eller mere.

Fingeren på pulsen

Cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, vurderer, at befolkningen dermed har fingeren meget godt placeret på boligmarkedets øjeblikkelige puls.

”Vores egen prognose siger prisstigninger på 3-4 % på parcelhusmarkedet i 2020, hvilket er på linje med både regeringens nyeste prognose og Nationalbankens seneste prognose,” lyder det fra cheføkonomen.

Ellers mener han, at undersøgelsen viser, at danskerne overordnet set forventer, at den moderate prisfremgang fortsætter på boligmarkedet, og at der er enighed på tværs af landet, køn og alder.

Flere positive mænd, færre kvinder tør spå

Der er en tendens til, at at mændene ser en smule mere optimistisk på priserne. Samlet set er det 51 % af mændene med et bud på priserne, der forventer prisstigninger på 2 % eller mere mod 45 % af kvinderne, viser undersøgelsen fra YouGov og home.

Knap hver fjerde i undersøgelsen erkender, at det er svært at spå – især om fremtiden. De svarer ’ved ikke’ til spørgsmålet om, hvordan de tror, at huspriserne udvikler sig i 2020. Kvinderne er mest forsigtige med at spå om priserne, viser undersøgelsen også. Gruppen, der svarer 'ved ikke', udgør 28 % af kvinderne og kun 17 % af mændene.

”Det er et mønster, vi har set i andre analyser og spørgeundersøgelser. Mænd tænker mere på økonomien i et boligkøb end kvinder. For kvinder er det behovet og de bløde værdier, der spiller en større rolle, forklarer Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home:

”Mændene har nok en tendens til at følge lidt mere med i statistikkerne om boligmarkedet – om det går op eller ned med boligpriserne og renten,” siger Michael Dalsager.

Køberbarometeret fra YouGov og home, der udsendes hvert kvartal, viser også gang på gang, at der er der flere mænd, der overvejer boligkøb end kvinder – hvilket passer med, at der også er flere boligejere blandt mænd.

home og Realkredit Danmark understreger, at folk typisk baserer deres forventninger til de fremtidige boligpriser på den faktiske prisudvikling for boliger det seneste halve år - også kaldet ’adaptive forventninger’.

Ifølge en tidligere undersøgelse fra Boligøkonomisk Videncenter lægger en stor gruppe også Danmarks økonomiske situation til grund for deres forventninger, mens de færreste bygger deres forventninger på udtalelser fra banker, ejendomsmæglere og realkreditinstitutter.

Kilde: Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for home

Foto: Palle Skov

Læs også:

2019 er i toppen for boligsalg de seneste 20 år

Boligsælgere giver mindre ved døren

 


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!