Menu

Vi sparer stadig mere op

NÆSTEN 1.000 MIA. KR.: Danskerne lægger stadig mere til side i banken. Hver voksen dansker har sparet op til udbetalingen på en til bolig til 4,3 mio. kr. Friværdien vokser også.

6. februar 2019

I december 2018 var husholdningernes samlede indestående i banken på 980 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 4,6 %. i forhold til et år tidligere.
Det vil med andre ord sige, at hver voksen dansker i gennemsnit har 215.000 kr. stående i banken. Disse store beløb står i banken til en meget lav rente.

“Det er positivt, at danskerne sparer op og er rustede til at betale uforudsete udgifter. Man skal dog også holde sig for øje, at det kan være fordelagtigt for mange danskere at investere flere af deres penge, for på den måde er der mulighed for at få et større afkast over tid,” siger Birgitte Søgaard Holm, direktør for Investering & Opsparing i Finans Danmark.

De mange rare penge i banken giver ifølge ejendomsmæglerkæden home også råd til en hel del bolig.

Hvis man tager udgangspunkt i hovedreglen om, at man som køber skal komme med en udbetaling på 5 % af boligens købspris, så rækker det til at købe en bolig til 4,3 mio. kr. og hvis man er et par, kan man i teorien købe en bolig til det dobbelte, viser en beregning fra home.

”De solide opsparinger giver rigtig mange danskere gode muligheder for at udleve deres boligdrømme,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.

”Dertil kommer selvfølgelig, at rigtig mange boligejere også har en betydelig friværdi,” tilføjer han.

Siden friværdierne bundede tilbage i starten af 2012 på 935 mia. kroner, og de er ifølge en opgørelse fra Realkredit Danmark i efteråret 2018 kommet op i omegnen af 1.545 mia. kroner – en stigning på mere end 600 mia. kroner. Det betyder også, at friværdien i den gennemsnitlige ejerbolig på landsplan er steget med hele 350.000 kr. siden starten på de seks år til nu ca. 900.000 kr.

home-kæden understreger, at man selvfølgelig ud over at have råd til udbetalingen på en bolig også skal have råd til at betale de løbende udgifter til finansiering af boligen samt andre udgifter.

Foto: Palle skov


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!