Menu

Mere end hver 2. dansker lader i høj grad oversvømmelser styre boligvalget

YOUGOV-MÅLING: Hver 10. frygter ’forhøjet vandstand’, der hvor de bor i dag, viser stor spørgeundersøgelse

28. januar 2019

Tre tilfælde af oversvømmede boliger på bare to uger på grund af blæst og stigende vandstande afspejler sig nu i danskernes boligvalg.

Det viser en repræsentativ spørgeundersøgelse med besvarelser fra over 2.000 voksne danskere, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden home her i starten af året.

Billeder af oversvømmede huse og arealer efter stormflod er sandsynligvis en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor næsten 6 ud af 10 danskere (57 %) i ’høj grad’ eller ’i meget høj grad’ vil lade deres boligjagt styre af risikoen for oversvømmelse, viser spørgeundersøgelsen, der er gennemført fra d. 4. til d. 10. januar i år.

”De mange indslag i tv om boligejere med oversvømmede boliger er nok medvirkende årsag til bekymringen, og ikke mindst omtalen af, at det bliver værre i fremtiden. Det er et væsentligt parameter, når så mange danskere lader sig påvirke af oversvømmelser, og det er godt, at der fra politisk side er fokus på at løse problemerne, der kan have store økonomiske konsekvenser for boligejerne,” lyder det fra boligmarkedsanalytiker i home Henrik Hauthorn Jensen.

Cirka hver fjerde (24 %)  svarer desuden, at risikoen for oversvømmelse i ’i nogen grad’ vil styre deres fremtidige boligvalg.

Kun 13 % angiver, at risiko for oversvømmelser kun vil have ’mindre betydning’ eller ’slet ingen betydning’ for deres boligvalg. 6 % svarer ’ved ikke’.

”Inden for de seneste par år kan vi godt mærke, at der er kommet en anden skepsis over for det at bo ved vandet. Det er stadig ekstremt attraktivt, men der er også en lille alarmklokke, der ringer i folks baghoveder. De vil ikke nødvendigvis for tæt på vandet, og hvis et hus gentagne gange har været oversvømmet, så trækker det altså ned,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

3 % svarer desuden i spørgeundersøgelsen, at de har prøvet at have deres nuværende bolig oversvømmet, og at de frygter, at det sker igen. Yderligere 7 % frygter at blive oversvømmet i deres nuværende bolig selv om de ikke tidligere har haft oplevet oversvømmelse.

88 % er ikke bekymrede for oversvømmelser i fremtiden i deres nuværende bolig. 3 % ved ikke.

En lignende måling fra efteråret 2017 viste stort set samme resultat.

”Det tyder på, at boligejerne og boligkøberne – trods den særdeles våde start på det nye år – trods alt ikke er blevet endnu mere bekymrede for oversvømmelser det seneste år, lyder det fra home.

Kilde: Home/YouGov – 4.-10. januar 2019 – 2.084 besvarelser

Foto: Colourbox


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!