Menu

Køkkenkøbere har lyst til vilde farver… men ryster på hånden

’FARVEFORSKRÆKKELSE’: Syv ud af ti ender med et hvidt køkken, selv om stærkere farver lokker

6. februar 2019

Selvom et kig i køkkenfirmaernes krystalkugle tyder på mere modige valg – både hvad angår materialer- og farvesammensætning - så var 2018 stadig domineret af det hvide og minimalistiske.

At hvidt stadig er et klart hit, kan i hvert fald aflæses i køkkenfirmaet Aubos opgørelse over det forgangne års salg. Den viser, at de hvide køkkener stod for 71 % af det samlede salg i 2018, ligesom de fem mest sælgende køkkenmodeller også var hvide. 

Trods forudsigelserne om mere farve på paletten fremadrettet er butiksudvikler i Aubo Birthe Wiborg ikke i tvivl om, hvorfor mange stadig vælger det hvide køkken.

”Vi drømmer og ser fantastiske farver på fronter, bliver inspirerede og synes, det er så flot. Vi lapper boligmagasiner, bloggere og trendspotteres meninger i os, men i bund og grund hersker der ’kognitiv dissonans’,” siger hun og forklarer de fine ord:

”Det lyder fint, men betyder i bund og grund bare, at vi giver udtryk for, at vi vil det vilde valg, men når vi kommer 90 % hen i beslutningsfasen og tæt på målstregen, hopper mange fra og gør noget andet,” siger Birthe Wiborg, der mener, at det hvide køkken skaber et godt fundament for at eksperimentere med farver uden at gå ’all in’.

I ejendomsmæglerkæden home nikker man til den fremstilling.

”Hvis man ser på billederne fra de mange tusinde boliger, der er til salg, er det tydeligt, at et hvidt køkken stadig er et hit og det sikre valg, hvis man vil ramme flest mulige køberes smag,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er  boligmarkedsanalytiker i home.

Men danskerne rykker sig lidt for lidt, vurderer butiksudvikler i Aubo Birthe Wiborg.

”Vi er nu ovre vores farveforskrækkelse og er begyndt at male en enkelt væg og krydre lokalerne med blomster fra mormors stue – og endda de tørrede af slagsen. Den tendens bliver formentlig endnu mere udpræget i de kommende år”. 

Moden skifter altså i køkkenregionerne, men opskriften på et klassisk køkken, der tiltaler de fleste – og skræmmer de færreste væk – har ifølge homes ejendomsmæglere ikke ændret sig meget.

”De fleste boligkøbere kan stadig lide et enkelt køkken med grebsløse, hvide låger og en bordplade i sort eller i lakeret eg. Den tendens er svær at aflive,” slutter Henrik Hauthorn Jensen fra home.

Foto: Aubo


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!