Menu

Huskøbere er mere nervøse for oversvømmelser

Huskøbere er mere nervøse for oversvømmelser

EFTER STOMFLODER: Et hus med havudsigt er dog stadig nummer ét på boligkøbernes ønskeliste, selvom de er mere skeptiske over for, hvor tæt huset skal ligge på vandet

10. januar 2019

Strand og vand har altid virket dragende på boligkøbere, hvilket de opstigende huspriser for ejendomme med havudsigt også vidner om. Men selvom det altid har været forbundet med en vis risiko at bo i første række til vandet, er risikoen for oversvømmelser i huset eller haven de senere år blevet større. Det har vi allerede set to gange i det nye år.

Det får derfor boligkøberne til at tænke sig om en ekstra gang, før de køber hus direkte i vandkanten. Det fortæller Henrik Hauthorn Jensen fra kommunikation og analyse i ejendomsmæglerkæden home til Fyens Stiftstidende.

”Inden for de seneste fem år kan vi godt mærke, at der er kommet en anden skepsis over for det at bo ved vandet. Det er stadig mega attraktivt, men der er også en lille alarmklokke, der ringer bagi folks hoveder. De vil ikke nødvendigvis for tæt på vandet, og hvis et hus gentagne gange har oplevet at blive oversvømmet, så trækker det altså ned, fortæller han.
Det bakkes op af en undersøgelse, som YouGov lavede for home sidste år. Den viste, at risikoen for oversvømmelser påvirker otte ud af ti danskeres valg af bolig.

Udsigten er det værd

Generelt vil boligejere dog stadig strække sig langt for at bo på adresser som Strandvejen og Strandalleen.

”Vi oplever faktisk, at selv de boligejere, som har haft flere oversvømmelser i deres bolig, stadig mener, at udsigten og det at bo tæt ved vand er dét værd. Så vil de hellere sikre deres bolig, så risikoen minimeres, fortæller Henrik Hauthorn Jensen til avisen.

Professor i vand- og miljøteknologi fra DTU Karsten Arnbjerg-Nielsen mener, at vi må gøre op med os selv, om vi kan leve med risikoen for stormfloder. For vi har ikke set det værste endnu.

”Det er sådan nu, at risikoen for stormfloder er blevet større. Havene stiger mere end landet, så vi rykker tættere og tættere på havet, og Danmark bliver mindre,” siger han til Fyens Stiftstidende. 

Foto: © Colourbox


/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!