Menu

’Håndværkertilbud’ er mindre populære

FRA ’GRIM ÆLLING’ TIL ’SMUK SVANE’: Begrebet af ændret betydning fra en bolig, der trængte til en kærlig hånd til nærmest en ruin, forklarer Home. Færre har tålmodig til at vente mange måneder på, at ruinen forvandles til et smukt hjem

18. januar 2019

Håndværkertilbud er mindre attraktive i dag end for 15 år siden. Det fortæller ejendomsmæglere, som Bolius Boligejernes Videncenter har talt med.
Men hvad kan man egentlig forvente, når en boligannonce siger ’håndværkertilbud’?

I ordbogen står der, at begrebet håndværkertilbud er kendt fra 1989 og ’defineret som en ejendom eller andet, der er sat til salg til en forholdsvis lav pris, fordi det er forsømt og kræver istandsættelse.’

Den beskrivelse kan godt forenes med ejendomsmæglerens definition, mener man i ejendomsmæglerkæden home, selvom der er sket et skred i det, man forstår ved et håndværkertilbud i dag i forhold til tidligere.

”Det er et begreb, som har flyttet sig meget over de sidste 10-15 år. I dag forestiller man sig nærmest en faldefærdig ruin, hvor man tidligere ville have omtalt en nogenlunde almindelig, ældre bolig, der bare trængte til en kærlig hånd med nyt badeværelse, køkken m. m., som et håndværkertilbud,” siger Torben Skov Lauridsen, der er ejendomsmægler og daglig leder af tre home-butikker i Aarhus-området, til Bolius.

Henrik Bisp, der er fagekspert i Bolius, tømrer og arkitekt MAA, vurderer også, at et håndværkertilbud er stadiet lige inden nedrivning.

Ifølge ejendomsmæglerne sker det heller ikke sjældent i de større byer og i tilfælde med boliger, der ligger på en attraktiv grund, at boligen rives ned og der bygges nyt.

Ligesom begrebet har flyttet sig, har interessen for håndværkertilbud også ændret sig i den bredere befolkning. Der er en tendens til, at boligkøberne i dag viser størst interesse for boliger, der kræver mindre vedligeholdelse, og som kan danne rammen om købers liv og leben fra dag ét.

”Der skal være tid til at forfølge ens personlige ambitioner med familie, venner og karriere. Langt de fleste købere har ikke tålmodighed eller lyst til at vente et halvt år på, at drømmen om den perfekte bolig kan opfyldes, mens man har håndværkere rendende i huset fra tidlig morgen til sen aften,” lyder det fra Torben Skov Lauridsen fra home i Aarhus.

At håndværkertilbuddet er mindre interessant i dag end for 15 år siden, kan ifølge mæglerne også hænge sammen med, at vi i disse år har højkonjunktur, som betyder, at danskerne generelt har flere penge mellem hænderne, og det samtidig er historisk billigt at låne det ekstra, det kræver at købe en bolig i ordentlig stand.

FAKTA: MEGET BEGRÆNSET UDBUD

Ser man i udbudsstatistikken er håndværkertilbuddet et snævert fænomen, som appellerer til en meget begrænset målgruppe.

I skrivende stund er der ca. 33.000 villaer i udbud i hele landet ifølge Boligsiden.dk. Under 0,5 procent af dem har ejendomsmæglerne sat i udbud med mærkatet ’håndværkertilbud’. Fælles for dem alle er, at de typisk har energimærke F eller G, som er det dårligste, og er bygget før 1950.

Tallene fra Boligsiden.dk viser desuden, at der de seneste tre år kun er blevet handlet ca. 250 håndværkertilbud om året, og at håndværkertilbuddene ikke er et udpræget storbyfænomen, men især findes i Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Syddanmark.

Kilde: Bolius

Foto: Colourbox


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!