Menu

Forsmag på bolighøsten årgang 2019

2018 var en topårgang – og 2019 vil også byde på mange handler og boligsalg til gode priser, mener mæglerkæden home

9. januar 2019

Den ekstremt lange og varme sommer skabte glæde og rekordhøst hos de danske vinbønder.
Og mæglerkæden home kan konstatere, at boligmarkedet årgang 2018 også gav en glimrende høst.

For husene blev 2018 året, hvor hele landet kom med på bølgen, der begyndte at brede sig ud fra hovedstaden for et par år siden.

”I anden del af 2018 så vi den største vækst i hussalget og huspriserne uden for de større byer, og vi ender sandsynligvis med årtiets hidtil bedste hussalg, når det hele er gjort op. Vel at mærke til gode priser – altså, et godt udbytte til boligejere, der har solgt i årets løb, ” siger adm. direktør Uffe Drejer i home-kæden.

En gammel prisrekord fra december 2006 stod også for fald i ’18. Huspriserne nåede en ny milepæl efter 12 års ’modning’, viste prisindekset fra home. Men det er fortsat relativt billigt at blive husejer, bl.a. takket være den ekstremt lave rente, så det giver gode prognoser for hushøsten i 2019. Økonomerne spår, at priserne på landsplan i snit stiger to-tre procent i 2019.

Lejlighedsmarkedet ramt af haglbyge

2018 blev også året, hvor der efter en voldsom spiring kom lidt malurt i bægeret på lejlighedsmarkedet. En haglbyge i form af strammere krav for kreditvurdering af køberne ramte høsten af lejligheder, primært i København og omegnskommunerne samt Aarhus.

”Det har vi set effekten af i 2018, hvor en del købere har måttet melde pas – både i skikkelse af lidt færre handler og pres på priserne. Det er også sket i Aalborg, mens Odense og Esbjerg har haft mere tur i den,” siger Uffe Drejer.

Behovet for lejligheder er fortsat stort byerne, fremhæver home, og på lejlighedsmarkedet forventer kæden stort set uændrede priser, at købere og sælgere nærmer sig hinanden og et salg på niveau med 2018.

En ren solstrålehistorie

Salget af sommerhuse har været en ren solstrålehistorie i 2018 – en fin aftapning. Det helt store løft til sommerhushøsten kom allerede i 2017, hvor vi så en opsparet lyst til at eje et fristed i sommerlandet udløst. Blandt andet i kraft af bedre lånemuligheder for sommerhuse og nemmere adgang til at benytte sit sommerhus.

”2018 har fulgt godt trop gødet af en fantastisk sommer, der har givet endnu flere lyst til at få et sommerhus, ” siger home-direktøren.

home forudser en handelsaktivitet i sommerlandet på niveau med i år og svagt stigende priser på to-fire procent.

”Alt i alt tegner det til et fornuftigt 2019 à la 2018. Renten ser ud til at forblive lav, og der er stadig vækst og optimisme i samfundet, og danskerne tror på deres egen økonomi, ” siger Uffe Drejer.

Foto: Palle Skov


/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!