Menu

Skattefrie efterlønskroner kan ende i nyt sommerhus

Knap 100.000 skattefri kr. i udbetalt efterløn til over 50.000 danskere kan give et løft til boligforbedringer - og måske sommerhussalget - i 2018

11. januar 2018

I det nye år kan mange skattefrit få udbetalt deres efterløn. Det har Folketingets partier vedtaget.

Ifølge Danske Bank og home kan det give en saltvandsindsprøjtning til både boligforbrug og andet forbrug – og måske til boligkøb.

I 2018 forventes der at være 54.000 personer, der i gennemsnit kan få udbetalt knap 100.000 kr. svarende til 5,2 mia. kr. 

Privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen regner med, at cirka halvdelen af udbetalingerne vil gå til øget privatforbrug.

”De udbetalte efterlønskroner kan sætte lidt ekstra skub i privatforbruget og også i boligforbedringerne, men en stor del af pengene forventer vi, at folk sparer op,” spår hun.

Mads Ellegaard, relationschef i home er enig.
”De skattefri efterlønskroner kan være det skub, der lige skal til for, at man investerer i et nyt køkken, bad(,) nye vinduer eller andre energibesparende opdateringer af hjemmet,” siger home-chefen.

De frigjorte efterlønskroner kan godt give et – ekstra – løft til sommerhussalget.  

”Vi ser i øjeblikket en øget lyst til at eje et sommerhus, og den trend kan forstærkes af efterlønsudbetalingerne, der kan være det sidste lille skub til at købe sommerhus for nogle,” forklarer Mads Ellegaard fra home og nævner, at dem, der får de største beløb udbetalt, præcis er i den aldersgruppe, der har flest sommerhusdrømme:

”Folk, der køber sommerhus er typisk omkring 50 år, så efterlønspengene kunne nok komme i spil for nogle af dem. Fx rækker 100.000 kr. til udbetalingen på et sommerhus til 2 mio. kr.”

Et gennemsnitligt sommerhus på 80 kvadratmeter koster dog langt mindre – lige under 1,1 mio. kr. viser tal fra Boligsidens Markedsindeks for november. Sommerhusmarkedet er særligt i løbet af 2017 gået markant frem i handler og priser.

FAKTA: Hvor mange og hvem kan få efterløn skattefrit?
I alt benyttede 655.300 personer i 2012 sig af muligheden for at få efterlønsbidrag udbetalt, og der blev udbetalt 28,5 mia. kr. På baggrund af erfaringer fra 2012 forventes det, at der i 2018 vil være 54.000 personer, som vil benytte sig af muligheden for udbetaling.

Der vil være tale om gennemsnitlige udbetalinger på ca. 96.700 kr. svarende til 5,2 mia. kr. 

Muligheden for at få udbetalt efterlønsbidragene skattefrit gælder for medlemmer af efterlønsordningen, der på ansøgningstidspunktet endnu ikke har nået folkepensionsalderen eller er gået på efterløn.

Skattefriheden gælder for efterlønsbidrag indbetalt fra 1999 – og frem til den 22. juni 2017. Muligheden for skattefri udbetaling gælder også for indbetalte fleksydelsesbidrag.

A-kasserne og Udbetaling Danmark skal informere alle personer med indbetalte bidrag om muligheden for at få bidragene udbetalt kontant og skattefrit og om konsekvenserne af beslutningen.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Foto: Palle Skov

Læs også 'Indbrudstyven har travlt op til weekenden' her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk

#YesHeading

#YesText

Der skete en fejl