Menu

Juletyve var oppe imod beredte naboer, alarmer og hunde

Færre fik indbrud i julen 2017 – se hvor mange % der har haft indbrud i din region de seneste 10 år

4. januar 2018

Flere indbrudstyve holdt juleferie i år. I perioden fra den 20. december og frem til og med den 26. december har politiet i alt modtaget 742 anmeldelser om indbrud. Sidste år lå det tilsvarende tal på 759, viser Rigspolitiets opgørelse.

”Der kan være mange grunde til, at vi ser den positive udvikling. Men en vigtig årsag er helt sikker, at befolkningen både er blevet mere bevidst om at sikre deres bolig og samtidig gør en stor indsats for at holde øje med, hvad der sker i deres lokalområde, ” siger vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Mange danskere havde også beskyttet sig mod indbrud i år, viser en rundspørge fra YouGov for ejendomsmæglerkæden home.

4 % svarede før jul, at de simpelthen ville blive hjemme af frygt for indbrud. Flest – 44 % - lod lyset brænde, musikken spille o.lign., næstflest – 38 % - svarede, at de havde aftaler om hjælp fra naboerne. 20 % har alarm og 10 % en vagtsom hund. 10 % tog særlige genstande med sig – værdifulde eller med affektionsværdi. Kun 24 % gjorde ikke noget særligt.

”Det er en glædelig tendens, at vi nu ser endnu et dyk i indbrud i juletiden, for det er en voldsom ubehagelig overraskelse at vende hjem til. Vi opfordrer klart folk til, at folk tænker over, hvad de skriver synligt om deres planer for eksempel på sociale medier, og i det hele taget gør livet så besværligt som muligt for tyvene ved at indbrudssikre deres bolig, ” siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home.

Der er nu over 250.000, der har tilmeldt sig ’Nabohjælp’.

home har via YouGov også spurgt, hvor mange i de forskellige regioner, der siger, at de har haft et eller flere indbrud de seneste 10 år i helårsboligen eller fritidsboligen.

18 % af indbyggerne i Nordjylland og Sjælland siger, at de har haft indbrud, 17 % i Hovedstaden, mens der i Syddanmark er 14 % og 13 % i Midtjylland. På landsplan svarer 16 % ja.

FAKTA: Anmeldte indbrud pr. 27. december ifølge Rigspolitiet

Foto: Palle Skov

Læs også 'Fjernvarmekunder har sparet 1.000 kr.' her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk

#YesHeading

#YesText

Der skete en fejl