Menu

Indbrudstyven har travlt op til weekenden

Risikoen for indbrud i hjemmet er størst om fredagen. Og faktisk er den værste fredag, shoppingdagen ’Black Friday’

11. januar 2018

Et indbrud i hjemmet er noget af det værste at opleve derhjemme, og mange danskere garderede sig også med musik og lys, nabohjælp, alarmer og hunde op til jul, viser en spørgeundersøgelse fra home og YouGov. 

Desværre er der tyvebesøg året rundt, og Danmarks Statistisk har kigget i kalenderen og fundet ugedagen med flest indbrud. Og det er fredag. 9 ud af de 11 mest indbrudsplagede dage er fredage.

”I løbet af hele 2016 fandt 6.632 af de i alt 31.715 indbrud sted på en fredag. Dermed er fredag den ugedag, hvor flest indbrud blev begået, ” skriver Danmarks Statistik.

På toppen af listen er juleaften med 238 indbrud, men nummer 2 er en ganske særlig sort aften. Datoen 25. november i 2016 var nemlig ’Black Friday’ – med 202 indbrud.

”Desværre er tyvene ikke dummere, end at de udnytter, hvornår vi er hjemmefra – og det er mange af os selvfølgelig i julen og de senere år også på shoppingdagen ’Black Friday’. Og fredag er en del af os taget på weekendbesøg eller er inviteret i byen, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Ifølge politiet var der færre indbrud i julen 2017 end året før, og generelt er antallet af indbrud faldet støt siden 2009.

”Men vi skal blive ved med at kæmpe mod tyvene og i det hele taget gøre livet så besværligt som muligt for tyvene ved at indbrudssikre vores hjem og gøre fælles front med naboerne, ” siger Mads Ellegaard.  

Typisk er der flere indbrud i de mørke måneder, mens der er færre i den lyse om foråret. Også i sommerferietiden sker der en del indbrud. Halvdelen af indbruddene sker i dagtimerne fra kl. 8-16, oplyser Bolius.dk.

Læs også 'Til kamp mod de hvide vægge' her

 

Foto: Colourbox

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk

#YesHeading

#YesText

Der skete en fejl