Menu

Indbrudstyven har travlt op til weekenden

Risikoen for indbrud i hjemmet er størst om fredagen. Og faktisk er den værste fredag, shoppingdagen ’Black Friday’

11. januar 2018

Et indbrud i hjemmet er noget af det værste at opleve derhjemme, og mange danskere garderede sig også med musik og lys, nabohjælp, alarmer og hunde op til jul, viser en spørgeundersøgelse fra home og YouGov. 

Desværre er der tyvebesøg året rundt, og Danmarks Statistisk har kigget i kalenderen og fundet ugedagen med flest indbrud. Og det er fredag. 9 ud af de 11 mest indbrudsplagede dage er fredage.

”I løbet af hele 2016 fandt 6.632 af de i alt 31.715 indbrud sted på en fredag. Dermed er fredag den ugedag, hvor flest indbrud blev begået, ” skriver Danmarks Statistik.

På toppen af listen er juleaften med 238 indbrud, men nummer 2 er en ganske særlig sort aften. Datoen 25. november i 2016 var nemlig ’Black Friday’ – med 202 indbrud.

”Desværre er tyvene ikke dummere, end at de udnytter, hvornår vi er hjemmefra – og det er mange af os selvfølgelig i julen og de senere år også på shoppingdagen ’Black Friday’. Og fredag er en del af os taget på weekendbesøg eller er inviteret i byen, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Ifølge politiet var der færre indbrud i julen 2017 end året før, og generelt er antallet af indbrud faldet støt siden 2009.

”Men vi skal blive ved med at kæmpe mod tyvene og i det hele taget gøre livet så besværligt som muligt for tyvene ved at indbrudssikre vores hjem og gøre fælles front med naboerne, ” siger Mads Ellegaard.  

Typisk er der flere indbrud i de mørke måneder, mens der er færre i den lyse om foråret. Også i sommerferietiden sker der en del indbrud. Halvdelen af indbruddene sker i dagtimerne fra kl. 8-16, oplyser Bolius.dk.

Foto: Palle Skov

Læs også 'Til kamp mod de hvide vægge' her

Bestil salgsvurdering

Udfyld dine kontaktoplysninger og info om boligen, du gerne vil have vurderet, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev