Menu

Flest på fremvisning af hus siden 2007

HO-HO-HUS: Ca. 15 % flere så på hus i juletravlheden end for et år siden – der er udsigt til godt boligsalg de kommende måneder, mener home og Danske Bank

11. januar 2018

Med en traditionelt stille julemåned var der ikke umiddelbart lagt i kakkelovnen til ekstra mange boligkøbere på fremvisning i december. Men fremvisningsindekset fra home og Danske Bank viser, at det modsatte skete – der var stigende travlhed på boligmarkedet op til årsafslutningen.

homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser nemlig, at antallet af fremviste lejligheder steg 4,0 % fra november til december (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af huse steg 1,4 % i samme periode.

”2017 satte på ingen måde tempoet ned mod afslutningen på året. Tempoet er det højeste siden august 2007, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

December var 16. måned i træk med flere fremvisninger af huse, og på et år er antallet steget med 14,9 procent, siger Danske Bank. Også ejerlejligheder til salg bliver flittigt besøgt. Her er fremvisningerne steget 9,4 procent på et år, men antallet er dog stadig lavere end i begyndelsen af 2015.

Ifølge Danske Bank er homes fremvisningsindeks en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet.

”Der er selvfølgelig forskel på at kigge og købe, men erfaringen siger, at mange fremvisninger også giver mange handler. De mange fremvisninger er et tegn på, at der er optimisme og lyst til at prøve noget nyt blandt folk. Med god grund, for 2018 bliver endnu et år, hvor de fleste kommer til at opleve stigende indkomst, hvor jobsikkerheden bliver bedre, og hvor renten forbliver lav,” siger Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank.

Flere FAKTA om fremvisninger:

  • Over det seneste år er antallet af lejlighedsfremvisninger steget med 9,4 %, mens fremvisninger af huse er steget 14,9 %.
  • Antal fremviste boliger har generelt været stigende over de seneste år. Det er 16. måned i træk, at flere så på hus.
  • Interessen for at se på hus er på det højeste niveau siden august 2007 før finanskrisen.

Kilde: home / Danske Bank

Foto: Palle Skov 

Læs også 'Skattefrie efterlønskroner kan ende i nyt sommerhus' her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk

#YesHeading

#YesText

Der skete en fejl