Menu

Fjernvarmekunder har sparet 1.000 kr.

KOLD SOMMER – VARM VINTER: 2017 har været et mildt år, og det luner hos fjernvarmekunderne, viser opgørelse. Det kan få nogle til at glemme energirenovering af boligen, advarer home

4. januar 2018

2017 har ligesom de seneste år været mildere end normalt. Selvom sommeren var kold, er der i alt blevet brugt 12 % mindre varme på opvarmning som i et normalt år.

Det viser Dansk Fjernvarmes opgørelse over årets graddage, der indikerer, hvor varmt eller koldt året har været - og dermed også hvor meget energi der kræves for at opvarme et gennemsnitshus.

Dansk Fjernvarmes tekniske konsulent Rasmus Bundegaard Eriksen oplyser i en pressemeddelelse, at en gennemsnitsfamilie i et standardhus på 130 kvadratmeter har sparet knap 1.000 kroner på fjernvarmeregningen i 2017. Besparelsen tager udgangspunkt i et forbrug på 18,1 MWh i løbet af året.

Ifølge ejendomsmæglerkæden home kan de milde vintre have den effekt, at de luner så godt i pungen, så færre boligejere er motiverede for at energiforbedre deres huse.

”Men der er faktisk endnu større besparelser i at lægge ekstra isolering på loftet og fylde hulmurene op med ekstra isoleringsmateriale og måske erstatte de gamle termoruder med nye energivenlige,” siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home.

Det kræver selvfølgelig en investering, før besparelsen kommer i hus. Men her minder home-chefen om, at boligjobordningen for ganske nylig er blevet gjort permanent, så det de kommende år også er muligt at få skattefradrag for lønudgifterne til håndværkeren.

Foto: Palle Skov

Læs også 'Juletyve var oppe imod beredte naboer, alarmer og hunde' her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk

#YesHeading

#YesText

Der skete en fejl