Menu

Udlændinge køber danske huse

UDENLANDSKE KØBER: Det danske boligmarked får i øjeblikket en hjælpende hånd udefra

3. januar 2013

Mange steder i landet er der en ny købergruppe til helårshuse i Danmark, oplever  ejendomsmæglerkæden home: Udlændinge med opholds- og arbejdstilladelse.

 

En rundspørge til homes ejendomsmæglere tegner et tydeligt billede:


"Udenlandske købere er et stigende aktiv for det danske boligmarked. De er medvirkende til, at en del danskere i øjeblikket oplever at få nye, udenlandske naboer - i stedet for at nabohuset måske står tomt," siger Mads Ellegaard, der er relationschef i ejendomsmæglerkæden home.

 

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som home har set nærmere på, er der blandt andet mange polakker, rumænere, bulgarere, indere, amerikanere og kinesere med arbejds- og opholdstilladelse i Danmark.

 

home-mæglerne oplever typisk, at de udenlandske familier har boet og arbejdet i Danmark i længere tid, typisk 3-5 år, inden de køber et hus, fordi de har besluttet at blive her i landet.

 

Ofte har de udenlandske købere sparet 30-50 procent af husets pris op i udbetaling, og resten låner de i banken eller af familie og venner, viser homes rundspørge.

 

Der findes ingen officielle tal for, hvor mange udlændinge, der køber ejerbolig i Danmark.


Læs her, at 100.000 nordmænd kan købe dansk

 

Book gratis salgsvurdering

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder dig, der overvejer at sætte din bolig til salg hos home. Såfremt du ønsker din bolig vurderet til andet formål, f.eks. familieoverdragelse, belåning mv., skal vilkårene for vurderingsopgaven aftales direkte med den lokale home-mægler.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du opretter et køberkartotek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, når der er nye boliger til salg, som matcher dine ønsker.

Bestil værditjek

Indtast info om din bolig og modtag en e-mail med en vejledende vurderingspris direkte fra din lokale home ejendomsmægler indenfor 2 hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du booker et værditjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Tilmeld nyhedsbrev