Menu

Udlændinge køber danske huse

UDENLANDSKE KØBER: Det danske boligmarked får i øjeblikket en hjælpende hånd udefra

3. januar 2013

Mange steder i landet er der en ny købergruppe til helårshuse i Danmark, oplever  ejendomsmæglerkæden home: Udlændinge med opholds- og arbejdstilladelse.

 

En rundspørge til homes ejendomsmæglere tegner et tydeligt billede:


"Udenlandske købere er et stigende aktiv for det danske boligmarked. De er medvirkende til, at en del danskere i øjeblikket oplever at få nye, udenlandske naboer - i stedet for at nabohuset måske står tomt," siger Mads Ellegaard, der er relationschef i ejendomsmæglerkæden home.

 

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som home har set nærmere på, er der blandt andet mange polakker, rumænere, bulgarere, indere, amerikanere og kinesere med arbejds- og opholdstilladelse i Danmark.

 

home-mæglerne oplever typisk, at de udenlandske familier har boet og arbejdet i Danmark i længere tid, typisk 3-5 år, inden de køber et hus, fordi de har besluttet at blive her i landet.

 

Ofte har de udenlandske købere sparet 30-50 procent af husets pris op i udbetaling, og resten låner de i banken eller af familie og venner, viser homes rundspørge.

 

Der findes ingen officielle tal for, hvor mange udlændinge, der køber ejerbolig i Danmark.


Læs her, at 100.000 nordmænd kan købe dansk

 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk