Menu

Energiforbedringer betaler sig bedst

ENERGI: De klassiske boligforbedringer er udskiftet med energiforbedringer

3. januar 2013

Når boligen skal sælges, gør det ikke noget, at den tager sig pænt ud. Derfor istandsætter mange boligsælgere ifølge magasinet Penge & Privatøkonomi ved enten at skifte køkkenet, taget eller badeværelset ud. Men det er slet ikke det, køberne går efter. De vil nemlig have god energi.

 

Ifølge branchefolk, som Penge & Privatøkonomi har været i kontakt med, er det nemlig begrænset, hvad du får ud af at investere i klassiske boligforbedringer. Den eksakte værdiforøgelse er umulig at forudse.


Men estimater fra ejendomsmæglerkæden home ligger på 25 til 50 procent af investeringen.

 

"Jeg oplevede, at en sælger satte nyt køkken i sin bolig. Tre måneder senere blev boligen solgt, og købers første aktion var at pille køkkenet ud, fordi lågerne havde den forkerte farve. Det viser, at det er subjektivt, hvad købere bryder sig om, og derfor er det meget usikkert, om sælgeren får investeringen tilbage," siger Torben Skov Lauridsen, ejendomsmægler ved home til Penge & Privatøkonomi.

 

Til gengæld er energiforbedringer en rentabel forretning. Boligkøberes øgede fokus på udgifter til el og varme har gjort, at de er villige til at betale ekstra for at spare på netop den udgiftspost.

 

Det betyder, at hvis man som boligsælger investerer i lavenergivinduer, efterisolering og måske solceller kan man opnå, at 1 krones investering i energiforbedringer stort set materialiserer sig i 1 krones højere salgspris, vurderer home-mægleren overfor Penge & Privatøkonomi.

 

Læs her, at 36 % flere boligsælgere forbedrer energien


/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev