Menu

Energiforbedringer betaler sig bedst

ENERGI: De klassiske boligforbedringer er udskiftet med energiforbedringer

3. januar 2013

Når boligen skal sælges, gør det ikke noget, at den tager sig pænt ud. Derfor istandsætter mange boligsælgere ifølge magasinet Penge & Privatøkonomi ved enten at skifte køkkenet, taget eller badeværelset ud. Men det er slet ikke det, køberne går efter. De vil nemlig have god energi.

 

Ifølge branchefolk, som Penge & Privatøkonomi har været i kontakt med, er det nemlig begrænset, hvad du får ud af at investere i klassiske boligforbedringer. Den eksakte værdiforøgelse er umulig at forudse.


Men estimater fra ejendomsmæglerkæden home ligger på 25 til 50 procent af investeringen.

 

"Jeg oplevede, at en sælger satte nyt køkken i sin bolig. Tre måneder senere blev boligen solgt, og købers første aktion var at pille køkkenet ud, fordi lågerne havde den forkerte farve. Det viser, at det er subjektivt, hvad købere bryder sig om, og derfor er det meget usikkert, om sælgeren får investeringen tilbage," siger Torben Skov Lauridsen, ejendomsmægler ved home til Penge & Privatøkonomi.

 

Til gengæld er energiforbedringer en rentabel forretning. Boligkøberes øgede fokus på udgifter til el og varme har gjort, at de er villige til at betale ekstra for at spare på netop den udgiftspost.

 

Det betyder, at hvis man som boligsælger investerer i lavenergivinduer, efterisolering og måske solceller kan man opnå, at 1 krones investering i energiforbedringer stort set materialiserer sig i 1 krones højere salgspris, vurderer home-mægleren overfor Penge & Privatøkonomi.

 

Læs her, at 36 % flere boligsælgere forbedrer energien


Book gratis salgsvurdering

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder dig, der overvejer at sætte din bolig til salg hos home. Såfremt du ønsker din bolig vurderet til andet formål, f.eks. familieoverdragelse, belåning mv., skal vilkårene for vurderingsopgaven aftales direkte med den lokale home-mægler.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du opretter et køberkartotek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, når der er nye boliger til salg, som matcher dine ønsker.

Bestil værditjek

Indtast info om din bolig og modtag en e-mail med en vejledende vurderingspris direkte fra din lokale home ejendomsmægler indenfor 2 hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du booker et værditjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Tilmeld nyhedsbrev