Menu

Energiforbedringer betaler sig bedst

ENERGI: De klassiske boligforbedringer er udskiftet med energiforbedringer

3. januar 2013

Når boligen skal sælges, gør det ikke noget, at den tager sig pænt ud. Derfor istandsætter mange boligsælgere ifølge magasinet Penge & Privatøkonomi ved enten at skifte køkkenet, taget eller badeværelset ud. Men det er slet ikke det, køberne går efter. De vil nemlig have god energi.

 

Ifølge branchefolk, som Penge & Privatøkonomi har været i kontakt med, er det nemlig begrænset, hvad du får ud af at investere i klassiske boligforbedringer. Den eksakte værdiforøgelse er umulig at forudse.


Men estimater fra ejendomsmæglerkæden home ligger på 25 til 50 procent af investeringen.

 

"Jeg oplevede, at en sælger satte nyt køkken i sin bolig. Tre måneder senere blev boligen solgt, og købers første aktion var at pille køkkenet ud, fordi lågerne havde den forkerte farve. Det viser, at det er subjektivt, hvad købere bryder sig om, og derfor er det meget usikkert, om sælgeren får investeringen tilbage," siger Torben Skov Lauridsen, ejendomsmægler ved home til Penge & Privatøkonomi.

 

Til gengæld er energiforbedringer en rentabel forretning. Boligkøberes øgede fokus på udgifter til el og varme har gjort, at de er villige til at betale ekstra for at spare på netop den udgiftspost.

 

Det betyder, at hvis man som boligsælger investerer i lavenergivinduer, efterisolering og måske solceller kan man opnå, at 1 krones investering i energiforbedringer stort set materialiserer sig i 1 krones højere salgspris, vurderer home-mægleren overfor Penge & Privatøkonomi.

 

Læs her, at 36 % flere boligsælgere forbedrer energien


Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev