Flytter folk i din landsdel?

Der er flytte-forskelle mellem land og by, mest tydeligt skiller København sig ud, hvor hver femte har flytteplaner

20. februar 2020

Flest er i flyttetanker i København by. Her svarer 22 %, at de skal flytte i 2020, viser flyttebarometeret* fra analyseinstituttet YouGov og home.

Færrest har flytteplaner i Nordsjælland og Østsjælland. Her er det begge steder kun 13 %, der svarer ja.

”Hovedstadsområdet er landets mest dynamiske, hvad angår bolig, uddannelse og job. Og det er også her, det er det er sværest at få fat i drømmeboligen. Det sætter et tydeligt præg på flytteaktiviteten, ” siger senior kommunikationskonsulent Michael Dalsager i home og peger på, at det også gælder de andre store studiebyer – bare i mindre markant omfang.

Ligeledes er der mange studerende, der siden får arbejde, stifter familie og slår sig ned i omegnskommunerne til storbyerne.

”Når vi først køber hus og får børn, så daler flytteaktiviteten. Vi bliver boende af hensyn til børnene, og så pendler mange hellere til jobbet. Derfor er flytteaktiviteten i et villakvarter klart mindre end i en storbykarré, ” siger Michael Dalsager og fremhæver, at det eksempelvis ses for Nordsjælland og Østsjælland, hvor færrest flytter og har planer om at flytte i 2020.

Det er første gang, at home udsender sit flyttebarometer.

Fakta: Så mange flyttede i din landsdel i 2019 – så mange vil flytte i 2020

  • Flest er i flyttetanker i København by. Her svarer 22 %, at de skal flytte i 2020, viser flyttebarometeret fra analyseinstituttet YouGov og home.
  • Færrest har flytteplaner i Nordsjælland og Østsjælland. Her er det begge steder kun 13 %, der svarer ja.
  • Tendensen, der ses i flyttebarometeret, passer i høj grad med de faktiske flyttetal for 2019 ifølge Danmarks Statistik. Her var flytteaktiviteten højest i København by (20 %) – hver 5. voksen flyttede, mens det kun var hver 8. i Nordsjælland og Østsjælland (13 %).
  • Ellers er flytteplanerne nogenlunde ens i mange landsdele, hvor procenterne svinger lige omkring landsgennemsnittet på 16 %. Nordjylland, Vest- og Sydsjælland og Østjylland med 16 %. Fyn, Sydjylland med 18 % og Vestjylland med 20 %. Bornholm udgår pga. for få besvarelser.
  • Den største forskel mellem folk i flyttetanker og de faktiske flytninger ses i Vestjylland og i Københavns omegn. Her svarer hhv. 20 og 21 %, at de vil flytte i år – sidste år var det dog kun 14 %, der reelt flyttede. Det kan tyde på, at flere har flytteønsker, men ikke får gjort ved dem.

Kilde: Analyseinstituttet YouGov, home og Danmarks Statistik

*Note: Undersøgelsen bag flyttebarometeret er gennemført af analyseinstituttet YouGov for home. Der er i alt gennemført 2002 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, i perioden 21. - 27. januar 2019

Foto: Palle Skov

Læs også:

Flytter du også i 2020?

Køberbarometer: Sommerhuskøb boomer, stor interesse for ejerlejligheder og huse


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!