Menu

Mere kærlighed til liebhaverboligerne

’BEDRE RÅD’: Salget af eksklusive boliger blomstrede i 2018 og nåede næsten 2.900 handler

7. februar 2019

Flere boligkøbere kastede deres kærlighed på en liebhaverejendom i løbet af 2018. Det viser en opgørelse af salget af huse til 5 mio. kr. eller mere, som ejendomsmæglerkæden home har foretaget på baggrund af tal fra Boligsiden.dk.

Den viser, at der i 2018 blev solgt 204 flere ejendomme til priser fra 5 til 10 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 8,7 %.

Markedet for de helt eksklusive ejendomme, dem fra 10 mio. kr., er også vokset - med 35 handler svarende til 11,5 %. I alt er der solgt 305 villaer til 10 mio. kr. eller derover.

En del af stigningen skyldes, at huspriserne stille og roligt er kravlet i vejret.

”Det betyder, at flere huse blev solgt til priser fra 5 mio. kr. og opefter i 2018 sammenlignet med 2017,” siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i home.

”Men når det er sagt, så er der samtidig en klar tendens til, at køberne går efter bedre – og dyrere – huse, og flere har også mod på at opgradere deres hjem, da de har oplevet en øget friværdi og tryghed i deres boligøkonomi de seneste år,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

home-kæden stod i 2018 bag salget af knap hver femte ejendom til 5 mio. kr. eller derover, og de er ikke nødvendigvis liebhaveri – billigere kan også gøre det.

FAKTA: Hvornår er en bolig liebhaveri?
En bolig behøver ikke være dyr for at være en liebhaverbolig, selvom det ofte hænger sådan sammen. Men ’liebhaveri’ kan ikke alene defineres ud fra prisen, da der er store geografiske forskelle på huspriserne.

I nogle dele af landet kan en villa til 2,5 millioner kr. være en liebhaverbolig, mens det andre steder slet ikke er muligt at finde et hus til den pris. Det handler mere om, at en bolig skiller sig ud fra mængden i dit lokalområde.

”Hos home betyder ’liebhaveri’ som regel boliger med en særlig god beliggenhed, en særlig arkitektur, en unik historie - og i det hele taget et særpræg, ’sjæl’ eller en særlig eksklusivitet,” forklarer Henrik Hauthorn Jensen.

Læs mere om liebhaveri her 

FAKTA: Antal handler, liebhavervillaer og -rækkehuse

Kilde: Boligsiden/home

Foto: Palle Skov


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!