Menu

Spar penge på boligforbedringer i det tidlige forår

SÆSONPRISER: Indendørs håndværksopgaver kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt, siger ekspert. God timing for boligejere, der vil gøre sig salgsklar, vurderer mægler

23. februar 2018

Trænger stuen til et pift maling, skal kældergulvet have nye klinker, eller skal badeværelset renoveres, er det måske lige nu, du skal gribe telefonen og få lavet en aftale med en håndværker.

Maler-, murer- og tømrerprojekter kan nemlig være billigere at få lavet i løbet af vinteren og i det tidlige forår, hvor der er lidt mindre travlt i byggebranchen.

Det siger bygge- og boligkøbsrådgiver Ole Vedsted-Jakobsen fra Boligejernes Videncenter, Bolius, til Ritzau Fokus.

”På grund af klimaet er der sket justeringer af, hvad der er i sæson håndværksmæssigt. Men maler-, murer- og tømrerarbejdere er typisk ikke helt så belastede om vinteren, siger Ole Vedsted-Jakobsen og uddyber:

”Det er oplagt at få lagt nye gulve og nye fliser og få lavet indendørs pudsearbejde. Efter pudsearbejdet kommer malearbejdet typisk, og det er også oplagt at få lavet indendørs nu, siger han.

Tømrerarbejdet er dog ikke helt så sæsonbetonet, som male- og murerarbejdet.

Bliv klar til et salg nu

I ejendomsmæglerkæden home mener man også, at det er lige nu, man skal sætte i gang med boligforbedringerne, hvis man overvejer at sælge sit hus.

”Den lidt lavere efterspørgsel på håndværkere er god timing for boligejere, der vil have professionel hjælp til at blive klar til et forårssalg af deres bolig,” siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home.

Han peger på en række oplagte ting at tage fat på indendørs i boligen inden et salg.

”Det handler om at se på sit hjem med købernes øjne, selv om det kan være svært,” indrømmer han og peger på, at der er mange ting, man ofte selv vil kunne fixe:

”Det handler om at få ryddet op  - også i kælderen og på loftet - og få ordnet de små hængepartier, der måtte være, så boligens finish er i orden,” siger han.

Reparer for eksempel løse dørhåndtag, fjern eller fastgør løse ledninger, monter løse eller manglende fodpaneler, råder han.

Det er vigtigt at få håndværkerens hjælp, hvis evnerne ikke lige rækker, understreger Mads Ellegaard.

”Det handler om at kende sine egne begrænsninger. Halvskidt gør-det-selv arbejde hjælper ikke til at få boligen solgt,” slår han fast.

”Det er en god idé at få malet mørke rum lyse, så de syner større, at få ordnet døre, der binder, dryppende eller utætte vandhaner og få udskiftet punkterede termoruder,” er home-chefens erfaring.

Når foråret sætter ind, og temperaturerne stiger, åbner der sig nye udendørsopgaver for håndværkerne, og så er det sværere at få en god pris på arbejdet – og måske i det hele taget at finde en håndværker, der har tid.

Læs også: "Dom: Skinnende tag må ikke genere naboen" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!