Menu

Boligsælgerne allerede ude af starthullerne

OPTIMISME: Mange nye huse ud på markedet i januar

21. februar 2013

I årets første måned kom der flere 'friske varer' på hylderne hos landets ejendomsmæglere sammenlignet med januar måned de sidste tre år. Det viser den månedlige Udbudsstatistik fra Boligsiden.dk.

 

Flere boligejere fandt forårshumøret frem i januar og blev boligsælgere. 3.800 nye villaer og rækkehuse blev der sat til salg. Det er flere end set de seneste tre år, hvor der kun kom godt 3.600 nye til-salg-skilte op i forhaverne i januar måned.

 

Dermed er 2013 begyndt bedre end de tre foregående år, når man ser på antallet af nyudbudte villaer og rækkehuse.

 

Og det er godt, at der igen bliver fyldt op på hylderne med huse, ligesom der også er mangel på lejligheder.


"Hvis vi kigger tilbage på de senere år, har mange forsøgt at sælge uden held, og mange har holdt sig tilbage med at sætte deres bolig til salg. Men nu begynder interessen igen at melde sig, så hvis man går i salgstanker er det måske nu, man skal slå til," siger adm. direktør Uffe Drejer i et interview med Dagbladet Børsen.

 

Ifølge home blev der handlet 6 % flere huse i 2012 i forhold til 2011, og det var i særdeleshed i årets sidste måneder, at fremgangen satte ind.


Den positive start på 2013 ændrer dog ikke ved, at udbuddet af villaer og rækkehuse på ét år er faldet med 10 %. Selv om der var flere boligejere, der satte til salg i januar faldt det samlede boligudbud. Fra december til januar blev der ifølge Realkreditrådets boligudbudsstatistik i alt 636 boliger til salg. Det svarer til et fald på 1,1 %.


Ifølge home skyldes faldet en kombination af, at der bliver solgt flere boliger, og at der er boligejere, der opgiver at sælge.

 

Læs også: Boligmarkedet over den værste bakke


Book gratis salgsvurdering

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder dig, der overvejer at sætte din bolig til salg hos home. Såfremt du ønsker din bolig vurderet til andet formål, f.eks. familieoverdragelse, belåning mv., skal vilkårene for vurderingsopgaven aftales direkte med den lokale home-mægler.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du opretter et køberkartotek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, når der er nye boliger til salg, som matcher dine ønsker.

Bestil værditjek

Indtast info om din bolig og modtag en e-mail med en vejledende vurderingspris direkte fra din lokale home ejendomsmægler indenfor 2 hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du booker et værditjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Tilmeld nyhedsbrev