Menu

Boligsælgerne allerede ude af starthullerne

OPTIMISME: Mange nye huse ud på markedet i januar

21. februar 2013

I årets første måned kom der flere 'friske varer' på hylderne hos landets ejendomsmæglere sammenlignet med januar måned de sidste tre år. Det viser den månedlige Udbudsstatistik fra Boligsiden.dk.

 

Flere boligejere fandt forårshumøret frem i januar og blev boligsælgere. 3.800 nye villaer og rækkehuse blev der sat til salg. Det er flere end set de seneste tre år, hvor der kun kom godt 3.600 nye til-salg-skilte op i forhaverne i januar måned.

 

Dermed er 2013 begyndt bedre end de tre foregående år, når man ser på antallet af nyudbudte villaer og rækkehuse.

 

Og det er godt, at der igen bliver fyldt op på hylderne med huse, ligesom der også er mangel på lejligheder.


"Hvis vi kigger tilbage på de senere år, har mange forsøgt at sælge uden held, og mange har holdt sig tilbage med at sætte deres bolig til salg. Men nu begynder interessen igen at melde sig, så hvis man går i salgstanker er det måske nu, man skal slå til," siger adm. direktør Uffe Drejer i et interview med Dagbladet Børsen.

 

Ifølge home blev der handlet 6 % flere huse i 2012 i forhold til 2011, og det var i særdeleshed i årets sidste måneder, at fremgangen satte ind.


Den positive start på 2013 ændrer dog ikke ved, at udbuddet af villaer og rækkehuse på ét år er faldet med 10 %. Selv om der var flere boligejere, der satte til salg i januar faldt det samlede boligudbud. Fra december til januar blev der ifølge Realkreditrådets boligudbudsstatistik i alt 636 boliger til salg. Det svarer til et fald på 1,1 %.


Ifølge home skyldes faldet en kombination af, at der bliver solgt flere boliger, og at der er boligejere, der opgiver at sælge.

 

Læs også: Boligmarkedet over den værste bakke


Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev